Το χρήμα είναι όπως το σεξ. Καλό είναι να το έχεις, αλλά χυδαίο να μιλάς γι’ αυτό. Πόσω μάλλον όταν αυτοί που πρέπει να μιλήσουν είναι αμούστακα παιδιά. Κιλιάν Εμπαπέ και Ουσμάν Ντεμπελέ. Δύο νεαροί Γάλλοι, 18 και 20 ετών, που τους στρώνεται χρυσό χαλί από δύο εκ των πλουσιοτέρων ομάδων του κόσμου αλλά οι σύλλογοι στους οποίους ανήκουν έχουν στυλώσει τα πόδια. Τι θα έκανε στη θέση τους οποιοσδήποτε νέος που βράζει το αίμα του; Οι απαντήσεις που μπορούν να δοθούν είναι πολλές. Οπως και οι αντίστοιχες επιπτώσεις που θα είχαν.

Ο Κιλιάν Εμπαμπέ, που μπήκε σαν σίφουνας στην ποδοσφαιρική ζωή και την αναστάτωσε με τα γκολ του, θέλει να φύγει από τη Μονακό. Ο Νεϊμάρ τού κλείνει το μάτι και η Παρί Σεν Ζερμέν για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του Βραζιλιάνου δείχνει πρόθυμη να πληρώσει 180 εκατ. ευρώ στους Μονεγάσκους.

Η αδικαιολόγητη απουσία του από το τελευταίο ματς με τη Μετς προκάλεσε τη δημοσιογραφική περιέργεια, η οποία έλυσε το μυστήριο. Την προηγούμενη Τρίτη ο Εμπαπέ ήρθε σε αντιπαράθεση με τον συμπαίκτη του Αντρέα Ράγκι και αμέσως του δόθηκε εντολή να αποχωρήσει από την προπόνηση. Ο νεαρός αρνήθηκε ωστόσο να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο.

Η αντίδραση των προπονητών της Μονακό μάλλον τον αιφνιδίασε. Είπαν λοιπόν στους παίκτες να πάνε σε διπλανό γήπεδο για να συνεχίσουν τις ασκήσεις τους αφήνοντας μόνο και απαρηγόρητο τον Εμπαπέ.

Ο 18χρονος διεθνής με τους Μπλε έχει αποκαλύψει στους συμπαίκτες, τους εκπροσώπους της Μονακό, ακόμα και στις καθαρίστριες, πως επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Αν οι Μονεγάσκοι επιμείνουν να κρατήσουν τον παίκτη κινδυνεύουν να χάσουν ένα τεράστιο ποσό, αφού σ’ αυτές τις ηλικίες είναι άγνωστο το πώς θα επηρεαστεί η ψυχοσύνθεσή του και εντέλει η ποδοσφαιρική του εξέλιξη.

«Ζήτα συγγνώμη»

Σε απομόνωση όμως βρίσκεται και ο 20χρονος Ουσμάν Ντεμπελέ από την Ντόρτμουντ. Η Μπαρτσελόνα προσφέρει 105 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους αλλά οι Βεστφαλοί αρνούνται να κατέβουν από τα 130 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα, ο Ντεμπελέ έδειξε αδιαφορία στις προπονήσεις και στα φιλικά παιχνίδια, γεγονός που εξόργισε τον αρχηγό του Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Φυσικά η Ντόρτμουντ τον τιμώρησε στέλνοντάς τον στο σπίτι του στη Γαλλία.

Τα στελέχη των Βεστφαλών τού διαμηνύουν επίσης πως αν θέλει να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και από τους τοίχους.

Κι όλα αυτά γιατί οι Γερμανοί γνωρίζουν πως η Μπαρτσελόνα έχει διαθέσιμα 222 εκατ. ευρώ από τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί και ταυτόχρονα καίγεται για να βρει τον αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου.

Η άμμος που έχει μείνει στην κλεψύδρα προμηνύει πως ξεκίνησε ήδη το παιχνίδι των νεύρων για όλες τις πλευρές.