Ενα πέναλτι για… πάτημα στην πλάτη, δύο αποβολές, οκτώ κίτρινες κάρτες και ένα γκολ που κατακυρώθηκε έπειτα από τρίλεπτη διαβούλευση σημάδεψαν την επικράτηση (2-0, Αλμέιδα 14′ με πέναλτι, Γιόχανσον 73′) της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Και όλα αυτά κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ μεταφέρει ποινή αποκλεισμού του ΟΑΚΑ μετά τα θλιβερά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στον Βόλο. Το σκορ άνοιξε ο Αλμέιδα στο 14′ με πέναλτι που προκάλεσε ο Μάρκος Πάουλο πατώντας στην πλάτη τον πεσμένο στην περιοχή Τρίστασον, ενώ τη νίκη της ΑΕΚ σφράγισε στο 73′ ο Γιόχανσον σε μια σπάνια φάση: ο βοηθός Ιορδάνης Δημητριάδης υπέδειξε λανθασμένα τον Σουηδό σε θέση οφσάιντ, ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος ακύρωσε αρχικά το γκολ, αλλά έπειτα από αρκετή συζήτηση μεταξύ τους ο διαιτητής από τη Λάρισα έδειξε τη σέντρα και ο βοηθός απολογήθηκε στον Μανόλο Χιμένεθ αναφωνώντας «λάθος μου».

«Υπήρξαν όλα τα συστατικά για να μη γίνει ένα νορμάλ παιχνίδι. Πολλοί τραυματισμοί, χωρίς κόσμο, με ένα σημαντικό ματς την Πέμπτη και μια αποβολή πολύ νωρίς. Γι’ αυτό ήταν σημαντική η νίκη: ήταν περίπλοκο», περιέγραψε τις συνθήκες της αναμέτρησης ο προπονητής της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Μελισσανίδης προέβη στην εξής τοποθέτηση αναφορικά με την πρόσφατη εκλογή του Βαγγέλη Γραμμένου στην προεδρία της ΕΠΟ: «Δρομολογούνται αρκετά πράγματα ώστε να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Υπάρχει καινούργια διοίκηση στην ΕΠΟ, άφθαρτοι άνθρωποι και καθαροί, θα δούμε. Σχετικά με την Ευρώπη, νομίζω η ΑΕΚ το χρειάζεται όλο αυτό, θέλει την ευρωπαϊκή διάκριση, μας λείπουν αυτά τα παιχνίδια με τα όσα περάσαμε. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα την Πέμπτη για να μπούμε στους ομίλους».

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Κλωναρίδης (46′ Λιβάγια), Μάνταλος (80′ Βινίσιους), Τρίστασον (46′ Πατίτο), Αλμέιδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας (16′ Μαρινάκης), Χαντάκιας, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (60′ Μπράβο), Ντίας (69′ Μάζουρεκ), Μοράρ, Κλέσιο.