Σταθερές οι δομές στην εικόνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ μετά το δεύτερο δείγμα της, στο τουρνουά της Πάτρας, με αντίπαλο χθες τη Βρετανία. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα που αγωνίζεται συνεχώς με δύο γκαρντ στην περιφέρεια, έδειξε και στο δεύτερο ματς προετοιμασίας ότι έχει ως βάση την πίεση στην μπάλα και βασική επιδίωξη να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

Μετά το 106-48 επί της Ρουμανίας, το 92-64 επί των Βρετανών δείχνει –ακόμη και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι στα «πιτς» –ότι σε μεγάλο βαθμό η Εθνική θα βασιστεί στην ενέργεια που μπορεί να βγάλει στην άμυνα, ενώ στην επίθεση θα προσπαθεί να ανοίξει το σκορ με παιχνίδι στο transition. Πολύ καλοί χθες ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος κάνει τη διαφορά σε σχέση με πέρυσι (ειδικά) στον τομέα της δημιουργίας, ο Πρίντεζης που μετά το καλοκαίρι βρήκε ξανά τη φόρμα του και ο Νίκος Παππάς που ήταν πολύ επιθετικός, στην επίθεση και την άμυνα. Η Εθνική που χθες, εκτός από τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, είχε εκτός 12άδας (ξανά) τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Γιώργο Μπόγρη δίνοντας θέση στον Κωνσταντίνο Μίτογλου, θα αναχωρήσει αύριο για το Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο (11/8) και τη Σερβία (12/8).

Δεκάλεπτα: 17-27, 34-51, 51-66, 64-92

Βρετανία (Προύντι): Ντανκ Ακοντό 2, Τζόνσον 5, Μόκφορντ 7, Οκερεαφόρ, Κλαρκ 12, Μάρεϊ 3, Μπόατενγκ 2, Ατσάρα 3, Σίαρς, Ολασένι 13, Μπίγκμπι Ουίλιαμς 11, Τζόζεφς 6.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 8, Σλούκας 9, Παππάς 12, Παπαγιάννης 9, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 10, Παπαπέτρου 9, Αντετοκούνμπο Θ. 4, Μίτογλου 6.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΕΤΑΚΗΣ