Ποιο είναι το όπιο των οπαδών το κατακαλόκαιρο; Μα, φυσικά, οι κινήσεις των ομάδων και δη οι μεταγραφικές. Ορεξη να ‘χει κάποιος να διαβάζει ονόματα, να ακούει ιστορίες που εξυφαίνονται και εντέλει να ονειρεύεται σχεδιασμούς και ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Ας πάμε, ωστόσο, κάπως έτσι στα γήινα. Η ΑΕΚ πληροφορήθηκε χθες ότι ο Γιακουμάκης, νεοαποκτηθείς κυνηγός, πρόκειται να μείνει εκτός μάχης για περίπου έξι εβδομάδες με θλάση στον ορθό μηριαίο. Είναι ένα δεύτερο πλήγμα με τραυματισμό παίκτη ύστερα από την πρόσφατη περίπτωση του Μπάρκα. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές υπολογίζονται από τον κόουτς, ουδείς όμως μπορεί να βεβαιώσει πότε θα είναι έτοιμοι 100%. Κατά σύμπτωση, οι θέσεις τους είναι αυτές που γεννούν ερωτηματικά για την επάρκεια που υπάρχει. Από τη μια, ο Ανέστης που καλείται να σηκώσει μεγάλος βάρος και να αγνοήσει κάποιες γκρίνιες από την εξέδρα. Και από την άλλη, οι επιθετικοί που (επιτέλους!) πρέπει να βρουν δίχτυα ώστε να φύγει η αμφισβήτηση.

Τα δεδομένα

Αν κάποιος θελήσει να δει ακροθιγώς την κατάσταση μπορεί και να υποστηρίξει ότι στα Σπάτα διαθέτουν ικανά στελέχη στην επίθεση. Ωστόσο αυτό αποτελεί επιφανειακή προσέγγιση γιατί πρέπει να δούμε ποιοι και κατά πόσο υπολογίζονται: Ο Γιακουμάκης, επί του παρόντος πρέπει να καλύψει έδαφος και μέχρι σήμερα δεν τον εμπιστεύτηκε ο Χιμένεθ. Ο Αλμέιδα, ας είμαστε ειλικρινείς, μόνο επειδή έχει βαρύ συμβόλαιο ανήκει ακόμη στο ρόστερ της ΑΕΚ. Ο Λιβάγια, όποιος πει ότι ενθουσιάζει με την απόδοσή του πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει αν χαμογελά. Ο Μεληκιώτης είναι στοίχημα για το μέλλον και ο Μπακασέτας επιδιώκει να γυρίσει δριμύτερος αλλά χρειάζεται πρώτα να το δείξει. Θα λέγαμε ότι η ανάγκη να προστεθεί στη γραμμή κρούσης μια ποιοτική λύση φαντάζει αδήριτη και ίσως για τον λόγο αυτό άρχισαν πάλι να ακούγονται ονόματα ηχηρά ή μη και φυσικά εκείνο των μύχιων πόθων των οπαδών, του Αραούχο. Υπομονή, είμαστε ακόμη στις αρχές Αυγούστου, η μεταγραφική περίοδος βρίσκεται στο φόρτε της και το μόνο συζητήσιμο είναι το πότε θα έρθει ο φορ που μάλλον θα αποκτηθεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Ανοίγει παράθυρο

Επίσης, στους διαδρόμους του προπονητηρίου ορισμένοι επιμένουν ότι αφουγκράζονται προβληματισμό για τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Λόπες αποκτήθηκε για βασικός αλλά ο ισπανός κόουτς στα ευρωπαϊκά ραντεβού έκανε αλχημείες στην ενδεκάδα. Δεν έχει πειστεί ακόμη για τις λύσεις που διαθέτει; Περιμένει κάτι παραπάνω; Ποντάρει, και αν ναι, σε τι βαθμό, στον Βινίσιους; Είδατε πόσα ανοιχτά μέτωπα έχουν στην ΑΕΚ που μπορεί κάποιος να δει αν διαθέτει ψύχραιμη ματιά και θέλει το καλύτερο για την ομάδα;

Ριέκα

Πολύ θα ήθελε, έχοντας και τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην Κροατία, να μπει «στοπ» στη μετακίνηση οπαδών. Μάλιστα, λέγεται ότι πιέζει την ΟΥΕΦΑ προς αυτή την κατεύθυνση και το επιχείρημα είναι ο φόβος των επεισοδίων. Και η ενδεχόμενη ανάμειξη στις εξέδρες Κροατών με Σέρβους.