Ενας αγώνας που θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το Σούπερ Καπ, κινδυνεύει να μετατραπεί σε προπαγανδιστικό όργανο στα χέρια των Σκοπιανών.

Η αποψινή αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και της κατόχου του τίτλου του Γιουρόπα Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενηθεί στα Σκόπια, στο Στάδιο Φίλιππος Β’ και η UEFA λαμβάνει τα μέτρα της ώστε να αποτρέψει τους διοργανωτές και φιλάθλους από πιθανή διάδοση πολιτικών μηνυμάτων.

Ετσι, με απόφασή της απαγορεύει την παρουσία της σημαίας των Σκοπίων στο γήπεδο αλλά και οποιοδήποτε πανό που φέρει πολιτικό σύνθημα. Στο στάδιο θα κυματίζουν μόνο οι σημαίες της Αγγλίας και της Ισπανίας καθώς και των δύο συλλόγων.

Ενα ακόμα σοβαρό πρόβλημα αποτελεί το κύμα καύσωνα που σαρώνει τα Σκόπια. Η θερμοκρασία την ώρα του αγώνα (21.45 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να κυμανθεί πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις η UEFA θα δώσει εντολή για ολιγόλεπτες διακοπές στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο ώστε να δροσιστούν οι αγωνιζόμενοι.

Οι παίκτες των δύο ομάδων, πάντως, πρέπει να έχουν συνηθίσει τις υψηλές θερμοκρασίες, αφού μεγάλο μέρος της προετοιμασίας τους έγινε στην Καλιφόρνια. Εδωσαν μάλιστα και φιλικό παιχνίδι μεταξύ τους που έληξε ισόπαλο 1-1 αλλά η Γιουνάιτεντ επικράτησε τελικά στα πέναλτι.

Το γεγονός ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του Ρεάλ Μαδρίτης σε επίσημο παιχνίδι μετά τη φυγή του από τη Βασίλισσα το 2013 αποτελεί το αλατοπίπερο της αναμέτρησης. Ο ίδιος προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας πως και στο παρελθόν έχει βρεθεί αντίπαλος της Πόρτο και της Τσέλσι.

«Το έχω περάσει αρκετές φορές. Γι’ αυτό θα αντιμετωπίσω τη Ρεάλ ως αυτό που είναι: σαν έναν μεγάλο σύλλογο που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης γεγονός που αποτελεί για μας μεγάλο κίνητρο», δήλωσε ο Πορτογάλος.

Οσον αφορά τη Γιουνάιτεντ ο αποψινός αγώνας αποτελεί την καλύτερη πρόβα τζενεράλε για την Πρέμιερ Λιγκ που ξεκινά το Σαββατοκύριακο. Οι Κόκκινοι Διάβολοι αντιμετωπίζουν στην πρεμιέρα τους την Κυριακή τη Γουέστ Χαμ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Βασίλισσας αν και ξεκίνησε την προετοιμασία μόλις το Σάββατο. Επομένως, η αγωνιστική του παρουσία θα είναι περιορισμένη.