Το χάλκινο μετάλλιο σε δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα διεκδικήσει αύριο στη Βουδαπέστη η Εθνική Πόλο Ανδρών. Η ελληνική ομάδα εγκλωβίστηκε επιθετικά και παρά το γεγονός ότι κράτησε την Ουγγαρία στα επτά γκολ, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Ηττήθηκε 7-5, καθώς έμεινε σχεδόν είκοσι λεπτά χωρίς γκολ και αύριο θα αντιμετωπίσει στο μικρό τελικό τη Σερβία, η οποία ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό από την Κροατία 12-11. Το αποτέλεσμα αυτό είναι μεγάλη έκπληξη, καθώς η Σερβία κυριαρχούσε τα τελευταία τρία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις!

«Η αμυντική λειτουργία ήταν αρκετά καλή και κρατήσαμε τους Ούγγρους σε χαμηλό σκορ. Ομως στην επίθεση μείναμε από φρεσκάδα και ιδέες» υποστήριξε ο προπονητής της Εθνικής Θόδωρος Βλάχος.

Η ελληνική ομάδα λοιπόν άντεξε για δύο οκτάλεπτα. Προηγήθηκε 4-3 στα μισά της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια η δυνατή ουγγρική άμυνα και οι εξαιρετικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Βίκτορ Νάγκι, έφεραν το μπλακάουτ στην επίθεση, και το πέμπτο γκολ σημειώθηκε δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος! Αντίθετα, η άμυνα ήταν πολύ καλή και ανάγκασε την Ουγγαρία να έχει 2/9 στον παίκτη παραπάνω. Ομως άσχημο ποσοστό είχε και η Εθνική (3/9), που πέτυχε και άλλα δύο γκολ από την περιφέρεια. Τρία γκολ πέτυχε ο Γεννηδουνιάς και δύο ο Φουντούλης, ενώ για τη διοργανώτρια Ουγγαρία σκοράρισαν οι Βάμος, Χοσνιάνσκι από 2, Γκορ-Νάγκι, Ερντελι, Χάραϊ.