Δύο διαφορετικές όψεις

Με βάση τα ρόστερ, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να δείχνει καλύτερος σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό. Κυρίως γιατί έχει τη μαγιά της περασμένης σεζόν. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι (μόνο) παιδί της λογικής. Απαιτούνται πολύ περισσότερα πράγματα και κυρίως η σφραγίδα του προπονητή. Με τον Ουζουνίδη στον πάγκο, το Τριφύλλι μοιάζει καλύτερο απ’ ό,τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Κι ας έχει παίκτες ανέτοιμους, κι ας οικοδομείται τώρα η ενδεκάδα μετά την τραυματική εμπειρία της φυγής του Μπεργκ. Στη Λεωφόρο δεν θα απολαύσουν τούτη τη σεζόν το πολύ θεαματικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ήδη παίρνουν γεύση των δυνατοτήτων του ΠΑΟ και θα δουν σίγουρα πολύ τρέξιμο, σφιχτή άμυνα και γρήγορες επιθέσεις, ειδικά αν ενταχθούν αρμονικά στο σύνολο οι νεοαποκτηθέντες και βγουν αξιόλογοι. Οσο για τον ΠΑΟΚ, το πρώτο που ξένισε ήταν η ενδεκάδα με μόνο αλλοδαπούς. Το δεύτερο, η προσπάθεια να διαφυλάξει τα νώτα του και όχι να δημιουργήσει. Ναι, εκτός έδρας αγωνίστηκε ο Δικέφαλος, δεν ήταν όμως απέναντί του κάποιο μεγαθήριο. Ο Στανόγεβιτς έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του. Κυρίως να πείσει ότι μπορεί να εμπνεύσει τους πάντες στην Τούμπα. Και να βάλει την προσωπική του πινελιά, κάτι που χωρίς συζήτηση κάνει ο Μαρίνος στον ΠAO.

Τιμωρία

Τα όσα συνέβησαν μετά το φινάλε του ματς Βοσνίας – Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα επεισόδια και η μεγάλη ένταση, δεν πέρασαν απαρατήρητα από την ΟΥΕΦΑ. Ετσι, μήνες μετά είχαμε αυτό που όλοι ανέμεναν: την τιμωρία του γηπέδου της Ζένιτσα. Και αυτό είναι ενδεχόμενο να κοστίσει στους Βόσνιους που αντιμετωπίζουν σε κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι τους Βέλγους και χρειάζονται τους βαθμούς.

Επιτυχία

Η εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών μας δίνει χαρές κάθε καλοκαίρι κι ας μην τυγχάνει μεγάλης δημοσιότητας. Την περασμένη χρονιά πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τώρα, διεκδικεί χρυσό μετάλλιο στους αντίστοιχους Ολυμπιακούς Αγώνες και η πρόκριση στον τελικό έφτασε χθες με το εντυπωσιακό 49-33 επί της Ιταλίας. Αντίπαλος στο σπουδαίο ματς και στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Σαμψούντα είναι η (ισχυρή) ομάδα της Λιθουανίας.

Αίτημα

Είναι πάγια η θέση της Ενωσης Μεταλλιούχων Ολυμπιονικών Ελλάδας να μπορούν να προπονήσουν χωρίς κωλύματα τους διαδόχους τους. Αλλά ακόμη βρίσκονται σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση, γιατί πρέπει να περάσουν από σχολή της ΓΓΑ ώστε να αποκτήσουν δίπλωμα. Και σκοπεύουν να καταθέσουν στο εγγύς μέλλον προσχέδιο νομικά επεξεργασμένο, προκειμένου να ενταχθεί ως τροπολογία η θεσμική κατοχύρωση και η δυνατότητα να πάρουν δίπλωμα Α’ κατηγορίας στο άθλημά τους.

Μπουχαλάκης

Για τα επόμενα τρία χρόνια θα αγωνίζεται στη Νότιγχαμ. Ναι μεν είχαν ειπωθεί πολλά για δανεισμό από τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε τριετή συμφωνία και πρόσθεσε πως ο παίκτης «εντυπωσίασε στη δοκιμή». Ενα restart είναι αναγκαίο για τον μέσο, καθώς δεν του λείπουν τα προσόντα και οι προδιαγραφές.