Το «αν» είναι η πιο βαριά λέξη που έχει ειπωθεί ποτέ. Ο Πανιώνιος ωστόσο δεν μπορεί να μην την επικαλεστεί στην περίπτωση που τελικά αποκλειστεί από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά τη χθεσινή ήττα του με 1-0 στην πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση στο Ισραήλ.

Τι θα γινόταν λοιπόν «αν» οι Ιρανοί Μασούντ και Χατζησαφί δεν έπεφταν θύματα της πολιτικής της χώρας τους, που απαγορεύει στους αθλητές να μην αγωνίζονται εναντίον των Ισραηλινών και συμμετείχαν στο χθεσινό ματς;

Ιδιαίτερα ο Μασούντ, που είναι ο ηγέτης των Νεοσμυρνιών και με τις μπαλιές του θα μπορούσε να χτυπήσει τη Μακάμπι στις αντεπιθέσεις.

Με τα «αν» όμως δεν έρχονται οι προκρίσεις. Και ο Πανιώνιος έχει μπροστά του δύσκολες εξετάσεις για να περάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αισιόδοξο είναι πως η εικόνα του στο στάδιο Νετάνια άφησε πολλές υποσχέσεις πως μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πετάξει λευκή πετσέτα θεωρώντας πως ολοκλήρωσε την αποστολή του απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη διπλή νίκη του επί της Γκόριτσα.

Το μοναδικό πλεονέκτημα της Μακάμπι έναντι του Πανιωνίου είναι η εμπειρία της από ευρωπαϊκά ματς, στοιχείο που φάνηκε στη φάση του 48′ όταν η άμυνα των Κυανέρυθρων δεν λειτούργησε, επιτρέποντας στον Κιάταρσον να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή.