Είναι έτοιμη η ΑΕΚ για τη νέα σεζόν; Θέλει παραπάνω ενίσχυση και σε ποιες γραμμές; Και πάνω απ’ όλα, Χιμένεθ και ποδοσφαιριστές μπορούν να ανταποκριθούν στην αδήριτη ανάγκη για μέχρι τέλους διεκδίκηση του τίτλου, που άλλωστε είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας, σύμφωνα με όσα είπε προ ημερών κατά τον αγιασμό ο Δημήτρης Μελισσανίδης;

Το 0-2 στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, παρά τη ζέστη που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ, πάγωσε πολλούς. Ηταν ένα κρύο ντους ο τρόπος που ήρθε. Δεν είναι μυστικό ότι σε συνθήκες ανάλογες φουντώνει η γκρίνια και η ΑΕΚ κινδυνεύει να μπει σε καθεστώς εσωστρέφειας. Αυτό ταλανίζει κατά καιρούς την Ενωση, ωστόσο θα ήταν λάθος να συμβεί κάτι ανάλογο, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε πως εντός της ημέρας γίνεται γιορτή στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Πώς, όμως, κάποιος με γνώση της κατάστασης να αγνοήσει τα κάτωθι ερωτήματα; Εχουμε και λέμε, λοιπόν, ενώ παράλληλα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε (τη δική μας) απάντηση:

1. Επαρκεί ο Ανέστης για μια ομάδα με υψηλές βλέψεις;

Μετά το φινάλε του αγώνα, ο κόσμος στις εξέδρες δεν έκρυψε τη δυσφορία του. Θα λέγαμε πως ο γκολκίπερ πάσχει από τη χειρότερη αγωνιστική ασθένεια: δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Τα λάθη του ήταν, στο πρώτο γκολ, πως λειτούργησε με τη λογική «βγαίνω, δεν βγαίνω» και τελικά δεν έκανε τίποτα, ενώ παράλληλα δεν έστησε καλά την άμυνά του. Στο 0-2 έπεσε εντελώς λανθασμένα. Οσο για τις τοποθετήσεις του, ας το αφήσουμε καλύτερα. Το θέμα με τους γκολκίπερ είναι συνολικό. Πώς και αν βελτιώνονται, τι παραστάσεις έχουν και τα σχετικά. Αλλά δεν αποκλείουμε, μετά τον τραυματισμό του Μπάρκα, να κινηθεί η ομάδα για γκολκίπερ.

2. Ο Μπακάκης μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερός μπακ;

Ηταν το οξύμωρο του αγώνα. Ο Χιμένεθ αιφνιδίασε και τους συνεργάτες του! Ο Μπακάκης αριστερά είναι μόνο για να τρέχει. Επ’ ουδενί για να ανεβάζει την ομάδα και να συμμετέχει στο ματς. Ο ισπανός κόουτς επέλεξε τον έλληνα μπακ με στόχο να κρατήσει την καλή πλευρά της ΤΣΣΚΑ και τελικά ακύρωσε όλα του τα σχέδια που παρουσίαζε στην προετοιμασία!

3. Ο Λιβάγια θα καλύψει το κενό του Αραούχο;

Ο Κροάτης σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ο άνθρωπος που θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τον αργεντινό στράικερ. Καλή τεχνική, μέχρι εκεί όμως και σύμφωνα με όσα έχουμε δει. Αλλά όταν ο αντικαταστάτης του είναι ο βαρύς Αλμέιδα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως υπάρχει ζήτημα με τον φορ.

4. Τι μηνύματα έστειλε ο κόουτς; Πολλαπλής μορφής, αν και όχι συγκεκριμένα. Για παράδειγμα, ουδείς κατάλαβε γιατί έμειναν εκτός 18άδας οι Τρίστασον και Γιακουμάκης. Απαιτεί κι άλλες μεταγραφές ή δεν τους θεωρεί έτοιμους και θα τους ρίξει σταδιακά στη μάχη όπως έκανε προ ετών ο Ντούσκο; Εχει πλάνο για τον Λόπες που ξαφνικά έμεινε στον πάγκο κι ας ήταν ο μοναδικός διαθέσιμος αριστερός μπακ; Το σίγουρο είναι πως πάνω απ’ όλα ο Χιμένεθ πρέπει να βρει τι συμβαίνει στην άμυνά του και γιατί ο Τσιγκρίνσκι δεν πηδά ούτε εφημερίδα…Κ.Κ.