Νήσοι Κομόρες. Ενα ηφαιστειογενές σύμπλεγμα τριών νησιών στον Ινδικό Ωκεανό, μεταξύ της Μαδαγασκάρης και της ανατολικής ακτής της Αφρικής. Η πατρίδα του Ελ Φαρντού Μοχάμεντ Μπεν Ναμπουχανέ, γνωστού απλά ως Μπεν, του 28χρονου επιθετικού που αναδείχθηκε πρωταγωνιστής στο προχθεσινό 3-1 του Ολυμπιακού επί της Παρτίζαν στο Βελιγράδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μπεν επιβίωσε από δύο στάδια προετοιμασίας, κέρδισε την παραμονή του και έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του βασικού επιθετικού. Αφησε πίσω του τον Ανσαριφάρντ, ίσως πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί και ο ακριβοπληρωμένος Εμενίκε!

Ο 28χρονος πραγματοποίησε ένα μέρος των ονείρων του από την παιδική ηλικία, όταν άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο και μετακόμισε στη Μαγιότ, ένα κοντινό νησί, αποικία της Γαλλίας. Ηθελε να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή ομάδα, σε μία διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, να διακριθεί…

Παίζοντας στην τοπική ομάδα, ήξερε πως θα μπορούσαν να τον ανακαλύψουν από τη Γαλλία. Ετσι κι έγινε. Σε ηλικία 16 χρόνων θα βρεθεί στις νορμανδικές ακτές και τη Χάβρη όπου θα παραμείνει δύο χρόνια στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Θα ακολουθήσει η Βαν, ομάδα Γ’ κατηγορίας, στην οποία θα αγωνιστεί πέντε χρόνια σημειώνοντας 55 γκολ σε 120 συμμετοχές.

Καλοκαίρι 2017. Ο Μπεν μόλις έχει επιστρέψει στον Ολυμπιακό, καθώς έληξε ο δανεισμός του στον Πανιώνιο, με τη φανέλα του οποίου σημείωσε εννέα γκολ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να μάθουν ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του. Ο 28χρονος όμως είχε διαφορετική άποψη. Στον πάγκο των Ερυθρολεύκων είναι πλέον ο Μπέσνικ Χάσι. Ακολούθησε αρχικά την προετοιμασία στο Ζέεφελντ και προς έκπληξη αρκετών συμπεριελήφθη και στην αποστολή για το δεύτερο στάδιο που περιελάμβανε φιλικά παιχνίδια. Ο ήρεμος αλλά αποφασισμένος Μπεν κέρδισε τον Χάσι. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, παραμονή του αγώνα με την Παρτίζαν, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και τον Εμενίκε. Ξέρει ότι ο Νιγηριανός δεν είναι απόλυτα έτοιμος και δίνει τη… δουλειά στον Μπεν. Στο τέλος του ματς, ο Χάσι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος. Ο 28χρονος από τις Κομόρες έχει πετύχει δύο γκολ, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Καλοκαίρι 2013. Ο 24χρονος τότε Μπεν αφήνει τη Γαλλία και έρχεται στην Ημαθία, καθώς δέχεται την πρόταση της Βέροιας και συμφωνεί να υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Με 15 γκολ την πρώτη χρονιά, βοηθά την ομάδα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα και ήδη έχουν αρχίσει να τον σκέπτονται οι μεγάλοι. Στη δεύτερη χρονιά σημειώνει επτά γκολ έως τον Ιανουάριο, όταν κατηφορίζει στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Τότε είναι που τον χτυπάει η ατυχία, καθώς παθαίνει ρήξη χιαστών.

Οι Ερυθρόλευκοι στέκονται δίπλα του και τον βοηθούν να ξεπεράσει τον τραυματισμό. Θα ακολουθήσει μισή σεζόν με τον Λεβαδειακό και ολόκληρη η περυσινή με τον Πανιώνιο.

Η φετινή χρονιά έχει αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς για τον Μπεν. Πλέον, φαίνεται ότι είναι κοντά να κερδίσει το στοίχημα που έχει βάλει με τον εαυτό του.