Ένα καταστροφικό τρίτο οκτάλεπτο, ήταν αρκετό για να γκρεμίσει ότι έχτιζε η Εθνική ομάδα πόλο Γυναικών στα προηγούμενα δύο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 10-9 από την Ουγγαρία στους αγώνες κατάταξης των θέσεων 5-8 και θα διεκδικήσει την 7η θέση απέναντι στην Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά (28/7, 13:00 ώρα Ελλάδας).

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση μπήκαν εξαιρετικά στο παιχνίδι απέναντι στη διοργανώτρια ομάδα και με πρωταγωνίστρια τη Χριστίνα Τσουκαλά που έκανε την καλύτερή της εμφάνιση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα προηγήθηκαν 6-3 στο πρώτο ημίχρονο. Σε πολύ καλή ημέρα ήταν και οι δύο φουνταριστές (η αρχηγός Αλεξάνδρα Ασημάκη και η Ελένη Ξενάκη) που είχαν σημειώσει τα άλλα τρία γκολ. Η αλλαγή όμως στη θέση του τερματοφύλακα για τις Ουγγαρέζες με την Γκαγκλ να περνάει στη θέση της Κάσο και η αλλαγή της άμυνας σε ζώνη ανάμεσα γύρισαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Ετσι, η Ουγγαρία με σερί 6-0 προηγήθηκε 9-6, η εθνική μείωσε σε 10-9, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Ουγγαρία (Ατίλα Μπιρό): Γκαγκλ, Σίγκανι, Αντάλ, Γκουρισάτι 1, Σουτς 1, Τάκατς 1, Ίλες, Κέστελι 3, Τοτ, Μπούικα 2, Σαμπάι, Σίλαγκι 2, Κάσο

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Κώτσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.