Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία μετά από διαβουλεύσεις με την FIFA και την UEFA, ενέκρινε τροποποιήσεις στον κανονισμό Διαιτησίας της ΕΠΟ, οι οποίες συμμορφώνονται με τον κανονισμό για την οργάνωση της διαιτησίας στις ομοσπονδίες μέλη της FIFA και τη σύμβαση διαιτησίας της UEFA.

Ο νέος κανονισμός διαιτησίας καθορίζει μια νέα δομή και σύνθεση της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας. Ένας αλλοδαπός πρόεδρος, ο Βίτορ Μανουέλ ντε Μέλο Περέιρα από την Πορτογαλία, θα προεδρεύσει της νέας κεντρικής επιτροπής διαιτησίας και θα είναι υπεύθυνος για τον ορισμό διαιτητών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και στο τμήμα διαιτησίας της ΕΠΟ.

Ο Περέιρα διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διαιτησία έχοντας διατελέσει διεθνής διαιτητής, πρόεδρος της πορτογαλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, της επιτροπής διαιτησίας των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών και μέλος διαφόρων επιτροπών της FIFA και της UEFA.

Ο 60χρονος έκανε μεγάλη καριέρα τη δεκαετία του ’90, όντας διαιτητής Primeira Liga από το 1989 μέχρι το 2002 και διαιτητής FIFA από το 1992 μέχρι το 2002, όταν και κρέμασε τη «σφυρίχτρα» του. Συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα 1998 και 2002 όπου διηύθυνε από δύο αγώνες, ενώ σφύριξε τρία παιχνίδια στο Euro 2000, τον τελικό του Κυπέλλου UEFA 2002, το Super Cup Ευρώπης 2001 και τους τελικούς Κυπέλλου Πορτογαλίας 1995 και 1996.

Το 2011 παρέλαβε το Ειδικό Βραβείο της FIFA για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, ενώ διετέλεσε παρατηρητής της UEFA. Μαζί του στη διοίκηση της ΚΕΔ θα παραμείνουν οι Σταύρος Τριτσώνης, Μιχάλης Κουκουλάκης και Δημήτρης Καλύβας, ενώ ο Κύρος Βασάρας θα αποτελεί τον υπεύθυνο εκπαίδευσης των διαιτητών. Τέλος, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα αναδειχθεί από τις αρχαιρεσίες της Παρασκευής 18ης Αυγούστου.