Η Εθνική Πόλο των ανδρών μπήκε σε τροχιά μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και ο αυριανός ημιτελικός με τη διοργανώτρια Ουγγαρία (14-5 τη Ρωσία) θα καθορίσει το χρώμα.

Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στην τετράδα επικρατώντας εύκολα του Μαυροβουνίου 12-7, μια νίκη που έκανε αίσθηση στη Βουδαπέστη με τον τρόπο που σημειώθηκε.

«Κάναμε το τέλειο παιχνίδι» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος.

«Ολα τα μεγάλα παιχνίδια κερδίζονται στην άμυνα. Αυτό είναι το moto το δικό μου και της Εθνικής. Οταν είμαστε δυνατοί αμυντικά μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλα και η επίθεση ήταν εξαιρετική. Στο τέλος μόνο χαλαρώσαμε λίγο. Στην αρχή είχαμε απόλυτη ευστοχία στον παραπάνω, γκολ από την περιφέρεια, την κόντρα. Αυτό είναι το παιχνίδι που θέλει κάθε προπονητής».

Η ελληνική ομάδα είχε 6/8 στον παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα. Σε ό,τι αφορά την άμυνα, το Μαυροβούνιο είχε 2/9 στον παραπάνω, ενώ εκτέλεσε τρία πέναλτι, από τα οποία απέκρουσε το πρώτο ο Φλέγκας. Τα γκολ πέτυχαν οι Φουντούλης 4, Γούνας 2, Γενηδουνιάς, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Βλαχόπουλος.

Είναι η όγδοη φορά που η Εθνική Ανδρών φτάνει σε τετράδα μεγάλης διοργανώσης. Στις τρεις από τις επτά προηγούμενες, πήρε μετάλλιο.