Με μία ονειρεμένη εμφάνιση, σε άμυνα και επίθεση, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών νίκησε 12-7 το Μαυροβούνιο και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Στον ημιτελικό της Πέμπτης η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία που νίκησε επίσης εύκολα 14-5 τη Ρωσία.

Ο πρώτος προημιτελικός του τουρνουά εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κυριαρχεί ολοκληρωτικά. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην τετράδα για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το βράδυ της Πέμπτης θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό, απέναντι στο νικητή του αγώνα μεταξύ της Ουγγαρίας και της Ρωσίας.

Η Ελλάδα είχε 6/8 στον παίκτη παραπάνω και το Μαυροβούνιο 2/9. Η ελληνική ομάδα σκόραρε επίσης με πέναλτι, στην κόντρα και επτά φορές από την περιφέρεια. Το Μαυροβούνιο είχε επίσης 2/3 πέναλτι (απέκρουσε ένα ο Φλέγκας).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν Ντράσκο 1, Μπανίσεβιτς, Πέτκοβιτς 1, Μπργκούλιαν Ντάρκο 1, Ράντοβιτς Αλ. 2, Ντράσκοβιτς, Ουκρόπινα, Ράντοβιτς Ντ., Μίσιτς 1, Τσούσκοβιτς, Μούρισιτς 1, Σκεπάνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς, Δερβίσης 1, Φουντούλης 4, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.