Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ηττήθηκε 14-12 στα πέναλτι από την Ισπανία (κανονική διάρκεια 10-10) και αποκλείστηκε από την ημιτελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη.

Η ελληνική ομάδα έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια. Προηγήθηκε 10-9 με την Ξενάκη στο 1.30 πριν από το τέλος,η Ελευθεριάδου στάθηκε άτυχη στην τελευταία ελληνική επίθεση (δοκάρι) και τελικά η Ισπανία ισοφάρισε στην παίκτρια παραπάνω (με την Φόρκα), 5» πριν από το τέλος.

Η εθνική είχε και πάλι ευκαιρία στη διαδικασία των πέναλτι. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε το τρίτο ισπανικό πέναλτι (Φόρκα), αλλά στη συνέχεια δεν τα κατάφεραν Ελευθιεριάδου (δοκάρι) και Μανωλιουδάκη (απέκρουσε η Εστερ).Η ελληνική ομάδα δεν είχε καλή άμυνα στην παίκτρια παραπάνω,καθώς οι διαιτητές σφύριζαν εύκολα την αποβολή υπέρ της Ισπανίας (7/10) ενώ δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες όταν είχε αυτή το πλεονέκτημα (2/7).

Κανονική διάρκεια:

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κώτσια 3, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

Ισπανία (Mιγκέλ Ότσα): Έστερ, Μπαχ, Έσπαρ Α. 1, Ορτίθ Μπ. 4, Ορτίθ Ματ. 1, Γιορέ, Έσπαρ Κ., Καράσκο, Φόρκα 3, Κρέσπι, Γκουάλ, Λέιτον 1, Λόπεζ

Διαδικασία των πέναλτι:

Α. Έσπαρ, 10-11

Ελ. Πλευρίτου, 11-11

Μπ. Ορτίθ, 11-12

Αβραμίδου, 12-12

Φόρκα – Απόκρουση Διαμαντοπούλου

Ελευθεριάδου – Δοκάρι

Γκουάλ, 12-13

Μανωλιουδάκη – Απόκρουση Έστερ

Γιορέ Γκόμεζ, 12-14

Πλέον για τις θέσεις 5-8 η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Ουγγαρία (Τετάρτη,16:00) που ηττήθηκε με 6-4 από τον Καναδά του Χάρη Παυλίδη.