Παιδί-φαινόμενο

Αν ανατρέξει κάποιος στο βιογραφικό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ασφαλώς και θα μείνει ενεός. Εδώ και επτά καλοκαίρια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των (μικρών κατά βάση) εθνικών ομάδων, γνήσιο τέκνο της παραγωγικής διαδικασίας. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά ξεχωρίζει σαν μύγα μέσα στο γάλα από τους υπόλοιπους, είναι ο αδιαφιλονίκητος οδηγός και καλύτερος παίκτης. Συλλέγει κορυφές και τρόπαια, μαζεύει αγαλματίδια του MVP σε κάθε ραντεβού και στα 20 του χρόνια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της ηλικίας του ανά την Ευρώπη. Αν όχι, φυσικά, ο κορυφαίος.

Κι όμως, αυτός ο τόσο εξελίξιμος και ταλαντούχος παίκτης δεν είναι βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια, πασχίζει να βρει τον δρόμο του ανάμεσα σε συμπληγάδες με ξενικά ονόματα και μέσα στις δυσκολίες διοργανώσεων με αυξημένο επίπεδο ανταγωνισμού. Ακόμη περισσότερο, πιθανολογείται ότι ενδέχεται να δοθεί δανεικός. Γιατί άραγε; Με στόχο να ψηθεί; Μα, το παιδί βγάζει μάτια, έχει ταλέντο, αν κάτι μπορεί να ειπωθεί ότι του λείπει είναι σταθερότητα στην απόδοσή του. Αυτό όμως με μόνο έναν τρόπο προσφέρεται από τον (εκάστοτε) κόουτς: με την παροχή εμπιστοσύνης που τονώνει την αυτοπεποίθηση κάθε άσου.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έφτασε στο απόγειο της προσωπικής του δόξας με τη φανέλα των μικρών εθνικών ομάδων. Εγινε, πλέον, άνδρας. Οσοι τον συναναστρέφονται δεν διατυπώνουν ενστάσεις για τον χαρακτήρα του και θεωρείται προσγειωμένος. Προσόντα έχει να μοιράσει και σε άλλους. Ας πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά, ας αποδείξει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα και με αντιπάλους όχι μόνο συνομήλικούς του. Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη τα παιδιά που έρχονται από πίσω και τρυπάνε το ταβάνι με τα κατορθώματά τους.

Η σωστή νοοτροπία

Δεν είναι παράδοξο που ο Μαρίνος Ουζουνίδης περνά από κόσκινο όλους τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Παναθηναϊκού. Οντως, η περίπτωση του «πολύ» Μάξι Ροντρίγκες είναι δελεαστική. Ωστόσο, στο Τριφύλλι έχουν καεί στον χυλό κατά το πρόσφατο παρελθόν και δεν χρειάζεται να θυμίσουμε περιπτώσεις τρανταχτές που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Η πλάστιγγα σε κάθε περίπτωση γέρνει υπέρ της νοοτροπίας του τεχνικού. Γιατί αν είναι να αποκτήσει έναν παίκτη μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου και εν συνεχεία χαλάσει το κλίμα ή τις ισορροπίες στα αποδυτήρια, τότε αφήστε τα καλύτερα…

«Ιταλός»

Και επίσημα κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου είναι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ρέι. Γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό ότι αλλάζουν τα δεδομένα στο ρόστερ ή και στις επιλογές του Στανόγεβιτς, με δεδομένο ότι με τον κοινοτικό Ρέι αδειάζει μια θέση ξένου.

Κολοβέτσιος

Από νωρίς στα βαθιά. Καλείται να προσαρμοστεί γρήγορα, να γίνει ταίρι με τον Μολέντο και να καλύψει το κενό που αφήνει η αιφνίδια (λόγω επέμβασης σκωληκοειδίτιδας) απουσία του Κουτρουμπή. Δεν αμφισβητείται η ικανότητά του και το μόνο που αναφέρεται ως προβληματισμός σχετίζεται με το γεγονός ότι η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε αποκτήσει εδώ και μήνες ομοιογένεια.