Αναμφίβολα πρόκειται για την πρώτη μεταγραφική ταλάντωση στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ενα ψυχόδραμα με συνεχείς ανατροπές, αγωνία και σασπένς.

Μία σαπουνόπερα που έχει έντονα στοιχεία από τη θρυλική αμερικανική σειρά της δεκαετίας του ’60, το «Πέιτον Πλέις», με γκεστ σταρ τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο CR7 έστειλε μήνυμα στον Νεϊμάρ μέσω του WhatsApp και τον συμβούλευσε να μην πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν γιατί θα ήταν ένα βήμα πίσω στην καριέρα του. Ο Πορτογάλος τού σύστησε, αν ο Νεϊμάρ επιμείνει να φύγει από το Καμπ Νου, να περιμένει μία νέα πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κάθε δώδεκα ώρες και μία ταλάντωση επί αμερικανικού εδάφους όπου βρίσκεται η αποστολή των Μπλαουγκράνα.

Την Παρασκευή, ο Νεϊμάρ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου πως θέλει να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Λίγο αργότερα ανέλαβε δράση το «ιππικό». Πρώτα ο Ζεράρ Πικέ, που τα έψαλε στον Βραζιλιάνο στην προσπάθειά του να τον μεταπείσει. Ακολούθησαν ο Μέσι και ο Σουάρες. Για περισσότερο από μία ώρα είχαν κλειστεί οι τρεις τους στο δωμάτιο του Νεϊμάρ, στο Σέρατον και προσπαθούσαν να τον πείσουν πως θα κατέστρεφε την πιο εντυπωσιακή επιθετική τριπλέτα που είχε δει ο σύγχρονος κόσμος. Φαίνεται ότι η αύρα του Μέσι και το πείσμα του Σουάρες τον έπεισαν και στην κατάληξη της κουβέντας τους ο Νεϊμάρ είπε «θα μείνω».

Μεσολάβησε η εκπληκτική εμφάνιση του Βραζιλιάνου στο φιλικό με τη Γιουβέντους και τα δύο γκολ που χάρισαν τη νίκη στους Μπλαουγκράνα (2-1).

Την πρωτοβουλία στη συνέχεια πήρε ο Νεϊμάρ ο πρεσβύτερος, που φέρεται να έχει δώσει τον λόγο του στην Παρί Σεν Ζερμέν πως ο γιος του θα συνεχίσει την καριέρα του στο Παρκ ντε Πρενς.

Ο πατέρας του Νεϊμάρ συναντήθηκε με τους διοικούντες την Μπάρτσα και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το αποτέλεσμα των συζητήσεων ήταν αρνητικό. Ο ποδοσφαιριστής πλησίασε ξανά προς την Παρί. Ταυτόχρονα άρχισαν να διαρρέουν από τους Καταριανούς τα οικονομικά στοιχεία της πιθανής συμφωνίας. Για να ξεπεραστεί το Οικονομικό Ευ Αγωνίζεσθαι, αφού –ας μην ξεχνάμε –η Παρί πρέπει να ενεργοποιήσει ρήτρα 222 εκατ. ευρώ, οι Καταριανοί σκέφτονται την προσωπική χορηγία στον Νεϊμάρ μέσω της Oryx Qatar Sports Investments. Με τα χρήματα που θα πάρει εταιρεία του Βραζιλιάνου θα πληρώσει τη ρήτρα του συμβολαίου του και το ποσό δεν θα εγγραφεί στον ισολογισμό της Παρί. Τα καθαρά ετήσια έσοδα του Νεϊμάρ θα είναι 30 εκατ. ευρώ, θα έχει ποσοστά από τα κέρδη από τις άλλες δραστηριότητες του προσωπικού χορηγού του και θα πάρει ένα πλουσιοπάροχο μπόνους υπογραφής συμβολαίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως εδώ και μέρες βρίσκονται στη Βαρκελώνη οι δύο έμπιστοι δικηγόροι του Νεϊμάρ, ο Γκουστάβο Σίστο και ο Αλταμίρο Μπεζέρα, οι οποίοι χθες έστειλαν το συμβόλαιο του παίκτη στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Η αποστολή του συμβολαίου ίσως να έχει σχέση με την απάντηση των διοικούντων της Μπάρτσα στον πατέρα του, πως δεν μπορούν να κάνουν νέα αύξηση στις αποδοχές του 25χρονου άσου και το μόνο που μπορούν να του προσφέρουν είναι να παίξει δίπλα στον Μέσι!