Η Ισπανία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του γυναικείου τουρνουά υδατοσφαίρισης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η πρωταθλήτρια κόσμου του 2013 επιβλήθηκε εύκολα της Κίνας με 13-5, στον χιαστί αγώνα για πρόκριση στην οκτάδα, και τη Δευτέρα στις 23:00 θα βρεθεί στο δρόμο της εθνικής Ελλάδας, σε ένα ματς με «έπαθλο» την πρόκριση στα ημιτελικά και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Την Κυριακή, η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα διεκδικήσει την πρόκριση της στην προημιτελική φάση κόντρα στην Ιαπωνία (22.30)

Στο μεταξύ, στην εντυπωσιακή, όσο και νεότευκτη « Ντούνα Αρίνα » των 12.000 θέσεων, πλάι στις όχθες του Δούναβη, σχεδόν 1000 κολυμβητές από 175 χώρες, ετοιμάζονται να πάρουν θέσεις στους βατήρες από τις 10.30 το πρωί της Κυριακής.

Η ελληνική παρουσία (η ομάδα αριθμεί συνολικά 12 κολυμβητές-κολυμβήτριες), περιλαμβάνει έξι συμμετοχές στα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας, με τη φιλοδοξία και το στόχο της πρόκρισης, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ημιτελικούς και τελικούς και της κατάρριψης πανελλήνιων ρεκόρ.

Ποδαρικό θα κάνει στις 10:30 π.μ. η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία θα αγωνιστεί στα 100μ. πεταλούδα. Την πρώτη μέρα, στο πρωινό πρόγραμμα, θα κολυμπήσουν κατά σειρά και οι : Δημήτρης Δημητρίου, Ηλέκτρα Βαρβάρα Λεμπλ, Κριστιάν Γκολομέεβ, Γιάννης Καρπουζλής. Μαζί τους και η ομάδα 4Χ100 μ. ελεύθερο την οποία συγκροτούν, οι Οδυσσέας Μελαδίνης, Χρήστος Κατραντζής, Απόστολος Χρήστου και Κριστιάν Γκολομέεβ. Αποτελεί την αιχμή του δόρατος, από ελληνικής πλευράς, με σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στον μεγάλο τελικό.