Ο Ρότζερ Φέντερερ φτάνοντας τα 19 Γκραν Σλαμ γράφει τη δική του ιστορία στο τένις. Μπορεί να θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών, ωστόσο στην Open era υπάρχουν αρκετοί ακόμα αθλητές και αθλήτριες που υπέγραψαν στο βιβλίο των θρύλων του αθλήματος.

Ο Ροντ Λέιβερ είναι από το 1981 στο Hall of Fame του τένις. Είναι ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του αθλήματος (200) και ο μοναδικός που πέτυχε δύο φορές το Γκραν Σλαμ (να κατακτήσει δηλαδή και τα τέσσερα τουρνουά στον ίδιο χρόνο) το 1962 και το 1969. Εχει 11 τίτλους στα Γκραν Σλαμ, από τα οποία είχε αποκλειστεί για μία πενταετία επειδή ήταν ήδη επαγγελματίας.

Ο Τζίμι Κόνορς είναι ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους στην Open era (109). Το 1974 έχασε την ευκαιρία για το απόλυτο Γκραν Σλαμ, καθώς αποκλείστηκε από το Ρολάν Γκαρός επειδή είχε υπογράψει συμβόλαιο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων. Το Ρολάν Γκαρός πάντως «στοιχειώνει» και τον Πιτ Σάμπρας. Ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2002 με 14 Γκραν Σλαμ, ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχε τους περισσότερους τίτλους στο Γουίμπλεντον. Ο Μπιορν Μποργκ, ο «ψυχρός» Σουηδός, ήταν ο πρώτος παίκτης στην Open era που έφτασε τον διψήφιο αριθμό τίτλων σε Γκραν Σλαμ. Αποχώρησε από τα κορτ σε ηλικία 26 ετών, έχοντας 11 τρόπαια. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η κυριαρχία του στο Γουίμπλεντον για πέντε συνεχόμενα χρόνια.

Κι όταν αναφερόμαστε στο Γουίμπλεντον και το απλό γυναικών, στο μυαλό μας έρχεται η βασίλισσα της διοργάνωσης. Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα έχει το απόλυτο ρεκόρ στο All England Club με εννέα τίτλους! Ασυναγώνιστη όχι μόνο στο απλό (18 Γκραν Σλαμ) αλλά και στο διπλό (31 τίτλους).  

Τη συναγωνίζεται όμως η Στέφι Γκραφ που κατέκτησε 22 Γκραν Σλαμ στην καριέρα της. Το 1988. Κατέκτησε και τα τέσσερα Γκραν Σλαμ, αλλά και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.      

Η Μάργκαρετ Κορτ παραμένει η αθλήτρια με τα περισσότερα Γκραν Σλαμ (24). Θεωρείται η κορυφαία τενίστρια της Αυστραλίας. Πολύ κοντά της πάντως είναι μόνο η Σερένα Ουίλιαμς που έχει φτάσει τα 23 τρόπαια. Η Αμερικανίδα σταμάτησε μετά τη νίκη της στο Οπεν της Αυστραλίας, λόγω της εγκυμοσύνης της.