Τα ευρωπαϊκά ταξίδια που φαίνεται ότι αρέσουν στον Πανιώνιο θα συνεχιστούν. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας και στη Σλοβενία την Γκόριτσα (3-2), έχοντας ένα καταπληκτικό α’ μέρος και σφραγίζοντας το εισιτήριο για το επόμενο ταξίδι πριν συμπληρωθούν 25 λεπτά! Στο τέλος αποθεώθηκαν από 100 φίλους της ομάδας, αρκετοί εκ των οποίων μετέβησαν στη Σλοβενία οδικώς!

Ο Πανιώνιος δείχνει για ακόμα μια χρονιά εξαιρετικά στοιχεία. Κατάφερε να διαχειριστεί άψογα και στα δύο ματς το προβάδισμα και ουσιαστικά χθες στο β’ μέρος έκανε περισσότερο συντήρηση δυνάμεων. Αλλωστε, την επόμενη εβδομάδα έχει ακόμα ένα ταξίδι, στο Τελ Αβίβ, για το πρώτο ματς με τη Μακάμπι στον τρίτο προκριματικό γύρο. Τρία γκολ σε ευρωπαϊκό ματς είχε σημειώσει ο Πανιώνιος και τη σεζόν 1998-99, όταν είχε νικήσει τη Χάκα στη Φινλανδία (3-1) στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η ελληνική ομάδα λοιπόν, έχοντας νικήσει 2-0 στη Νέα Σμύρνη, φρόντισε να «παγώσει» νωρίς τους γηπεδούχους. Ο Σοτζέι Μασούντ ήταν ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή, καθώς από τα πόδια του δημιουργήθηκαν τα δύο πρώτα γκολ. Το πρώτο με τον Γιώργο Μασούρα (11′) και το δεύτερο από τον Σαμέντ Γεσίλ (16′). Ο 23χρονος επιθετικός (σκόρερ και των δύο γκολ στο πρώτο ματς) είχε υποσχεθεί γκολ και στη Σλοβενία και το πέτυχε. Κι όχι μόνο αυτό,αλλά έδωσε την ασίστ στον Λάμπρου για το τρίτο γκολ (23′). Ο Γεσίλ έχασε στη συνέχεια και άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μπορεί να εκφράσει και κάποια παράπονα για ορισμένα αμυντικά λάθη των παικτών του, όπως στις δύο φάσεις που η Γκόριτσα κέρδισε δύο πέναλτι (Σαββίδης και Μασούρας). Με τον τρόπο ααυτό άλλωστε οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα δύο γκολ με σκόρερ τον Κάπιτς (15′ και 67′).

Επόμενος αντίπαλος του Πανιωνίου λοιπόν είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Εγιάλ Γκολάσα. Η Μακάμπι μετά το 3-1 στο Τελ Αβίβ νίκησε και στην Ισλανδία τη Ρέικιαβικ (2-0) και συνεχίζει επίσης με δύο νίκες.

Τώρα φυσικά ανοίγει και η συζήτηση για τη συμμετοχή των δύο Ιρανών του Πανιωνίου (Μασούντ και Χατζισαφί) στο πρώτο παιχνίδι. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ επειδή αυτό απαγορεύεται από τη νομοθεσία του Ιράν.