Μια εβδομάδα πριν από το πρώτο επίσημο ματς, ο Παναθηναϊκός έδειξε χθες βράδυ στη Λεωφόρο ότι, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, μπορεί να… πληρώσει την Καμπάλα (που προκρίθηκε νικώντας την πολωνική Γιαγκελόνια με 2-0 εκτός έδρας –ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 1-1) με το ίδιο σκληρό νόμισμα που είχε πληρώσει εκείνος το 2015.

Στη δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξε και χθες, στον τελευταίο αγώνα προετοιμασίας της με αντίπαλο την Αλκμααρ (2-1), πως διαθέτει τη σοβαρότητα, τη συγκέντρωση, το πλάνο, το πάθος και την ποιότητα για να ελέγξει τα δυο ματς και να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League.

Οι Πράσινοι, με «άρμα μάχης» την άμυνα, έκλεισαν τους διαδρόμους και πίεσαν τους παίκτες της ολλανδικής ομάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου. Ευχάριστη έκπληξη ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος έβγαλε ενέργεια, πήρε πρωτοβουλίες και έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει ένα «δυνατό χαρτί» για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Μετά τον νεαρό, ο νεοαποκτηθείς Ομρί Αλτμάν (σκόρερ του 1-0 στη λήξη του α’ μέρους) ήταν ο πιο θετικός και φάνηκε ότι θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Το 2-0 έκανε ο Μολίνς στο 58′ ενώ στο 63′ η Αλκμααρ μείωσε σε 2-1. Για τους Πράσινους, που αγωνίστηκαν με σχήμα 4-4-1-1, έκαναν το ντεμπούτο τους και οι Καμπέσας, Λουσιάνο, ενώ αγωνίστηκαν ακόμη και οι Νούνο Ρέις και Κολοβέτσιος, Ευαγγέλου και Δώνης.

Η αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ, Χατζηγιοβάνης, Αλτμαν, Μολίνς.