Προμηνύονται κινήσεις

Τι μας δηλώνουν οι επιλογές του Χάσι σχετικά με την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για τα ματς με την Παρτίζαν; Απλά, μας θυμίζουν ότι ακόμη βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού, οπότε ας έχουμε υπομονή αναφορικά με τις μεταγραφές. Ολα δείχνουν ανοιχτά. Ο Ταχτσίδης φυσιολογικά αποκλείστηκε, με δεδομένο ότι ένεκα του τραυματισμού του δεν προλαβαίνει, ενώ ο Ντε λα Μπέγια δείχνει ο πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση. Οταν κάποιος παίζει ένα πεντάλεπτο σε φιλικό μολονότι είναι έμπειρος και όχι πιτσιρικάς, πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι δεν αποτελεί σταθερή επιλογή του κόουτς. Αρα, αριστερός μπακ είναι αναμφισβήτητα ο Κούτρης, με τον Φιγκέιρας να δύναται να καλύψει και αυτή τη θέση. Αλλά κάτι μας λέει ότι θα έχουμε εξελίξεις και περαιτέρω κινήσεις στα άκρα της ομάδας.

Μαθήματα ισπανικών

Τελικά, εκεί στην Ιβηρική Χερσόνησο μάλλον δεν παίζουν. Επιβεβαιώνουν πως δεν αστειεύονται και κυνηγούν τους πάντες, ανεξάρτητα από το πόσο βαρύ όνομα έχουν ή τι θέση καταλαμβάνουν στην κοινωνία. Γνωστό είναι πως ξεψαχνίζουν τα οικονομικά των Μέσι και Ρονάλντο και τρέχουν πίσω από καθετί που μυρίζει φοροδιαφυγή. Χθες, είχαμε ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα ότι νερό στο κρασί τους δεν μπαίνει. Ο Ανχελ Μαρία Βιγιάρ, πρόεδρος της ομοσπονδίας, όχι μόνο συνελήφθη από τις Αρχές, αλλά κρίθηκε προφυλακιστέος. Μάλιστα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατά της διαφθοράς έκανε εισήγηση για προφυλάκιση του Βιγιάρ, αλλά και του γιου του, όπως και του αντιπροέδρου και περιφερειάρχη της Τενερίφης, Χουάν Παδρόν. Τα αιτήματα των τριών να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη δεν έγιναν δεκτά, καθόσον οι κατηγορίες είναι βαριές. Φέρονται να έχουν υπεξαιρέσει από τα ταμεία της ισπανικής ομοσπονδίας το ποσό των 45 εκατ. ευρώ!

Εργα

Κι όμως, πιστέψτε το ή όχι, χθες εμφανίστηκαν δύο μπουλντόζες στο οικόπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έκαναν κάτι σπουδαίο, για μικροεργασίες καθαρισμού επρόκειτο. Οσοι τις είδαν ένιωσαν ένα σκίρτημα λες και θα αρχίσουν σύντομα τα έργα για το νέο γήπεδο. Εν αναμονή της άδειας!

Ποιος θα τον θυμάται;

Οταν ερχόταν πριν από δύο καλοκαίρια στο Λιμάνι, όλοι υπέθεσαν ότι ο Ολυμπιακός με τον Ντα Κόστα θα έβαζε ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του. Οποία πλάνη! Τι κι αν ο παίκτης είχε συμμετοχές σε Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία και Ρωσία, δηλαδή ήταν φορτωμένος εμπειρίες; Τελικά, ουδέποτε έκανε τη διαφορά, δεν έβγαλε το ηγετικό προφίλ που όλοι ανέμεναν και αποχώρησε για άλλες πολιτείες. Στην Τουρκία πηγαίνει, τη φανέλα της Μπασακσεχίρ θα φορά και το μόνο θετικό στον πρωταθλητή είναι ότι γλιτώνει το περίπου 1 εκατ. του ετήσιου συμβολαίου του οπισθοφύλακα.

Μπάρκας

Είχε αρχίσει με όρεξη τη σεζόν, έδειχνε να αντιλαμβάνεται τα λάθη που έκανε την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ, ποτέ όμως δεν μπορείς να υπολογίσεις τη στιγμή που η ατυχία θα σου χτυπήσει την πόρτα. «Εξάρθρωμα αντίχειρα» ήταν η διάγνωση μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, κομμένος σύνδεσμος επίσης, πάει να πει ότι μπορεί και τρεις μήνες έξω ο τερματοφύλακας. Ολα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα και αν το σενάριο είναι τόσο σκοτεινό, καμιά έκπληξη αν η ΑΕΚ στραφεί σε απόκτηση κίπερ.