Ταξίδι ονείρου

Οι φίλοι του Πανιώνιου δεν αφήνουν ποτέ μόνη την ομάδα τους. Τι κι αν έχει καύσωνα; Δίνουν το «παρών» στο γήπεδο και την ενισχύουν, όπως έπραξαν αρχές Ιουλίου στο φιλικό με τον Ολυμπιακό, όταν δυσκολευόσουν και να αναπνεύσεις από την αφόρητη ζέστη. Τι κι αν τα χιλιόμετρα είναι πολλά; Δεν τους σταματά τίποτα, επιβιβάζονται στο πούλμαν και μεταβαίνουν στη Γκόριτσα. Ελπίζοντας ότι απόψε θα πανηγυρίσουν μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Δεν είναι πολλές οι χαρές, αλλά πάντα τις θυμούνται στην Πλατεία…

Το κίνημα των μικρών

Και να που οι λεγόμενοι αδύναμοι της Λίγκας ξύπνησαν. Λες και άκουσαν το καμπανάκι. Ή θυμήθηκαν τις προ μηνών απειλές τους. Αυτό που ζητούν και θα ξαναζητήσουν στην προσεχή συνεδρίαση της Λίγκας, είναι να χάσουν περισσότερα οι ισχυροί στην επικείμενη μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Την ώρα που η συνδρομητική είναι ανένδοτη και ζητεί τομές στο πρωτάθλημα, οι ομάδες ψάχνουν λύσεις και συσκέπτονται συνεχώς. Η όποια πρόταση των μικρών να ζημιωθούν παραπάνω οι τέσσερις δυνατές ομάδες, δεν στερείται επιχειρημάτων. Γιατί, τι είναι αλήθεια το ποδόσφαιρο; Μεγάλο κομμάτι του αφορά τα εμπορικά δικαιώματα. Οσο πιο πολλά κερδίζεις τόσο και ξεφεύγεις από τους υπόλοιπους. Και σταδιακά η ψαλίδα ανοίγει με επακόλουθο τα χασμουρητά του κοινού. Οι μικροί θέλουν να πάρουν κομμάτι από την πίτα. Δεν είναι ολότελα παράλογο. Υπό μία έννοια θα βάλουν χρήμα στο ταμείο, ασφαλώς θα ενισχυθούν αν κάνουν σωστή διαχείριση και στο φινάλε το προϊόν θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό, όπως άλλωστε επιδιώκουν οι πάντες. Ναι, το σωστό είναι το χρήμα να διανέμεται ανάλογα με τις επιτυχίες των ΠΑΕ, ωστόσο σε εποχές δύσκολες που όλοι σκέφτονται το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση, αν κοιτάξεις ανάποδα, μπορεί να δεις μια λύση για μικρό χρονικό διάστημα, που ενδέχεται να σε βγάλει από αδιέξοδο.

Ακαδημίες

Η εκμάθηση ποδοσφαίρου στα νεαρά άτομα πάντα έχει ενδιαφέρον. Ειδικά αν η εκπαίδευση γίνεται από έμπειρους και με άποψη για το πώς είναι καλό να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους. Χθες, έγινε επίσημα γνωστό ότι η Βαλένθια, μια από τις πλέον ισχυρές ομάδες της Ισπανίας, ιδρύει σχολές στην πατρίδα μας, σε συνεργασία με τη Global Premier Soccer (οργανισμός για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου). Θα δημιουργηθούν τέσσερις σχολές στην Αθήνα και πέντε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στόχος; Να βγουν παίκτες, ενώ οι πιτσιρικάδες θα ταξιδεύουν και στην Ισπανία σε προπονητικά καμπ. Κάθε τέτοια προσπάθεια, ασφαλώς και είναι καλοδεχούμενη.

Μετάλλια

Απανωτές οι επιτυχίες για την ελληνική παραολυμπιακή ομάδα (μέγας χορηγός ο ΟΠΑΠ) στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου και καλό είναι να τις δούμε: ο Μιχάλης Σεΐτης βγήκε πρώτος στα 400 μέτρα κατηγορίας T44, ενώ ο Χρήστος Κουτούλιας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν κατηγορίας Τ47. Χάλκινο μετάλλιο, εξάλλου, κατέκτησε στη σφαίρα (F20) η Ζωή Μαντούδη.