Κλειδωμένο βρήκε το γραφείο του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος χθες το μεσημέρι και μάλιστα οι άνθρωποι της ΕΟΕ αρνήθηκαν να το ξεκλειδώσουν. Ολα αυτά, παρά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας επανέρχονται οι διοικήσεις των ΕΟΕ και ΔΟΑ στην προ της 6ης Φεβρουαρίου κατάσταση, μέχρι τις προσεχείς εκλογές.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΟΑ, χθες το μεσημέρι, έχοντας προηγουμένως κοινοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ με δικαστικό επιμελητή και ειδοποιήσει εγγράφως τον Μιχάλη Φισετζίδη, ο οποίος με παράνομη εκλογή (όπως δέχθηκε το ΣτΕ), είχε καταλάβει τη θέση του προέδρου της ΔΟΑ, εμφανίστηκε στην έδρα της Ακαδημίας προκειμένου να εγκατασταθεί στο γραφείο του, ως προσωρινός πρόεδρος και μέχρι τις νέες εκλογές συγκρότησης σε Σώμα των ΕΟΕ και ΔΟΑ.

Και όμως, ο Ισίδωρος Κούβελος βρήκε το γραφείο του κλειδωμένο και όταν ζήτησε από τον διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών της ΕΟΕ, Ανδρέα Λεοντίτση, να του ανοίξει, εκείνος, αφού πήρε οδηγίες από κάποιον ανώτερό του, δήλωσε ότι δεν έχει τέτοια εντολή!

«Υψηλό ήθος και ολυμπιακό φρόνημα. Βέβαια δεν ξέρουν όλοι αυτοί ότι έτσι διαπράττουν το αυτόφωρο αδίκημα της «μη συμμόρφωσης εκτέλεσης δικαστικής απόφασης», με σοβαρές συνέπειες για όσους δεν συμμορφώνονται», υπενθύμισε ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος αναμένεται να πάει και σήμερα στο γραφείο του και αν είναι εκ νέου κλειδωμένο, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των 13 ομοσπονδιών που πρόσκεινται στην παράταξη του Ισίδωρου Κούβελου θύμισαν το περίφημο ρητό «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και ανέφεροντας μεταξύ άλλων στην επιστολή – απάντησή τους προς τον Σπύρο Καπράλο:

«Ο κ. Καπράλος, υπό την ιδιότητα του απερχόμενου προέδρου της ΕΟΕ, δημοσίευσε επιστολή του προς τον κ. Νικολάου, με την οποία φαίνεται να του ζητάει την άμεση προσφυγή σε νέες, νόμιμες αυτή τη φορά εκλογές, επικαλούμενος την ιδιότητα που ο τελευταίος έχει και μετά την απόφαση του ΣτΕ, εκείνη του προεδρεύοντος της πρώτης εκλογικής Ολομέλειας της ΕΟΕ. Διαφορετικά, όπως γράφει και δημοσιεύει ο κ. Καπράλος, εντός 48 ωρών να του ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντα του!!!

Τέτοιο θράσος ουδέποτε περιμέναμε από τον ενορχηστρωτή του φιάσκου της 6ης Φεβρουαρίου! Ας αφήσει στο περιθώριο ο κ. Καπράλος τη δήθεν ανησυχία του για τους έλληνες αθλητές, τους οποίους αγνόησε όταν έπαιρνε τις παράνομες αποφάσεις του, παρασύροντας στην ακυρότητα και τους συναδέλφους του στην ΕΟΕ!

Ποιος, ο κ. Καπράλος, ο οποίος ευθέως παρανόμησε, όπως έκρινε το ΣτΕ, με το να μην δεχθεί ως μέλη της ΕΟΕ τους εκπροσώπους των δύο νέων Ομοσπονδιών του Καράτε και της Αναρρίχησης, ενώ δέχεται ως τακτικό μέλος τον κ. Φιλιππούση, που εισπράττει οικονομικά οφέλη από τον αθλητισμό (ΕΠΟ), παραβιάζοντας σχετική διάταξη του Καταστατικού και αλλοιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη βούληση της πλειοψηφίας των εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος στη χώρα μας.

Δεν ακούσαμε καμία συγνώμη για τον διχασμό που προκάλεσε ο κ. Καπράλος στον ελληνικό αθλητισμό μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει τον θώκο του προέδρου της ΕΟΕ, που νομίζει ότι θα τον οδηγήσει στην θέση του μέλους της ΔΟΕ! Ελπίζουμε να ζήτησε συγνώμη προς τη ΔΟΕ γι’ αυτό…

Αφήστε λοιπόν τους λεονταρισμούς κ. Καπράλο και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα που σας πέταξε το ΣτΕ με την απόφασή του…

Ο κ. Νικολάου ελπίζουμε και εμείς να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατόν την νέα Ολομέλεια, αφού προηγουμένως βέβαια αποκατασταθεί η νομιμότητα στην σύνθεση της Ολομέλειας, προκειμένου να μη βρεθούμε και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων, εκεί δηλαδή που μας οδήγησαν οι παράνομες πράξεις του κ. Καπράλου. Μέχρι τότε ο κ. Καπράλος μπορεί να διοικήσει το διαλυμένο καράβι που δημιούργησε!».