Με το δεξί… βούτηξε η Εθνική πόλο των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, καθώς στον εναρκτήριο αγώνα της επικράτησε με 8-7 κόντρα στην αξιόμαχη Ισπανία.

Η εθνική πήρε το αποτέλεσμα που θα τη βοηθήσει να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στο Καζάν και κυρίως ενόψει της συνέχειας στη διοργάνωση.

Οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου, έχουν ένα θεωρητικά εύκολο ματς την Τετάρτη κόντρα στην αδύναμη του ομίλου Νότια Αφρική, αλλά και μια γερή «δοκιμασία» την Παρασκευή κόντρα στο φαβορί ακόμα και για το χρυσό, τη Σερβία.

Η ελληνική ομάδα ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ (4-1,6-3,7-4), αλλά στην τελευταία περίοδο οι Ισπανοί ισοφάρισαν (7-7). Στο τελευταίο ενάμιση λεπτό, ο Γιάννης Φουντούλης έκλεψε τη μπάλα και στην ελληνική επίθεση ο ΚΟλόμβος κέρδισε την αποβολή. Στο 1.20 πριν από το τέλος ο Γιώργος Δερβίσης σκόραρε για το τελικό 8-7.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γρανάδος (περιφέρεια), 1-1 Βλαχόπουλος (π.π.), 1-2 Φουντούλης (κόντρα), 1-3 Φουντούλης (π.π.), 1-4 Δελακάς (περιφέρεια), 2-4 Ντελ Τόρο (π.π.), 2-5 Καπότσης (π.π.), 3-5 Μάγιαρακ (περιφέρεια), 3-6 Βλαχόπουλος (π.π.), 4-6 Μπαρόσο (περιφέρεια), 4-7 Γούνας (π.π.), 5-7 Μάγιαρακ (περιφέρεια), 6-7 Γκουτιέρεζ (π.π.), 7-7 Ταχούλ (φουνταριστός), 7-8 Δερβίσης (π.π.).

Η Εθνική είχε 6/10 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα. Η Ισπανία είχε 2/8 με παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μαρτίν): Λόπεθ, Μουνάριθ, Γρανάδος 1, Ντελ Τόρο 1, Μπούστος, Μινγκουέλ, Μπαρόσο 1, Εσπανιόλ, Ταχούλ 1, Φερνάντεζ, Μάγιαρακ 2, Γκουτιέρεζ 1, Μότος.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Δελακάς 1, Δερβίσης 1, Φουντούλης 2, Καπότσης 1, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.