Φεύγοντας ο Ολυμπιακός από το Βέλγιο όπου ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του με περισσότερα φιλικά παιχνίδια, ουσιαστικά ο Μπέσνικ Χάσι μοίρασε τον… έλεγχο στους παίκτες του. Βασικά έδειξε τα σχέδιά του, που εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα βασιστούν σε 23 παίκτες, τους 17 που αγωνίστηκαν στο τελευταίο φιλικό με τη Λόκερεν, συν τον τερματοφύλακα Γιαννιώτη, αλλά και τους πέντε που δεν αγωνίστηκαν λόγω μικροπροβλημάτων.

Από αυτά που έδειξε στην προετοιμασία ο Χάσι, θέλει η ομάδα του να παίζει παιχνίδι κατοχής με επιθέσεις κυρίως από τα πλάγια και παράλληλα να μην αφήνει ακάλυπτα τα νώτα της. Εδωσε μεγάλη βαρύτητα σε άμυνα και μεσαία γραμμή στο Βέλγιο και το αποτέλεσμα ήταν ένα εντυπωσιακό 8-0 στα τρία φιλικά (δύο νίκες και μία ισοπαλία) με τις δύο βελγικές ομάδες, τη Μαλίν και τη Λόκερεν, αλλά και την ολλανδική Αλκμααρ. Σοβαρές ομάδες που αν μη τι άλλο δεν ήταν… μπιραρίες όπως αυτές με τις οποίες έπαιζαν οι ομάδες μας φιλικά προετοιμασίας πριν από χρόνια.

Σε αυτό έπαιξε βασικό ρόλο ο Καπίνο, αλλά και ο Ρομαό που είχε επιβλητικές εμφανίσεις. Ο Τογκολέζος ήταν με διαφορά ίσως ο κορυφαίος παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας στα φιλικά.

Είναι λογικό μάλιστα ενόψει του πρώτου αγώνα με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, περίπου σε μία εβδομάδα, ο Χάσι να βασιστεί στους περυσινούς ποιοτικούς παίκτες της ομάδας (Φορτούνης, Ομάρ, Πάρντο και Ρομαό) που ήταν καλοί στην προετοιμασία και να τους πλαισιώσει με τις μεταγραφές.

Για παράδειγμα ο Εμενίκε, που έπαιξε ως αλλαγή στην επίθεση, ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά είναι φανερό ότι χρειάζεται χρόνο, συνεπώς δεν αποκλείεται να παίξει με βασικό τον Ανσαριφάρντ στη Σερβία. Αλλωστε το γκολ είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα στα νοκάουτ παιχνίδια.

Επίσης περιμένει τον Βούκοβιτς –τον προορίζει για το κέντρο της άμυνας, παρέα με τον Ρέτσο –που θα του δώσει χρόνο συμμετοχής στο μεθαυριανό φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης στο Γ. Καραϊσκάκης. Ενα παιχνίδι που θα είναι και το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από τα παιχνίδια με την Παρτίζαν (που εκτός συνταρακτικού απροόπτου θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού μετά το 2-0 επί της Μπούντουτσνοστ).

Σε μεγάλο βαθμό θα αποτελέσει πρόβα ενδεκάδας για το πρώτο παιχνίδι με την Παρτίζαν, με τον Οφόε γενικότερα να παρουσιάζεται ως ο πιο έτοιμος από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης όπου ο Χάσι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, έδειξε ότι προτιμά τους Μάριν και Καρσελά, χωρίς να αποκλείεται όμως και η περίπτωση του Σεμπά (ιδιαίτερα για το εκτός έδρας παιχνίδι) καθώς ο Βραζιλιάνος βοηθά σημαντικά και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού στο τελευταίο φιλικό με τη Λόκερεν (0-0) ήταν η ακόλουθη: Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Σισέ, Κούτρης (61′ Φιγκέιρας), Σιώπης (80′ Ανδρούτσος), Οφόε (61′ Νικολάου), Φορτούνης (80′ Σεμπά), Μάριν, Καρσελά (46′ Πάρντο), Ανσαριφάρντ (61′ Εμενίκε).

ΦΕΥΓΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ

Μετά τον Ρισβάνη, εκτός και ο Μανθάτης

Ο Γιώργος Μανθάτης ήταν από τα πουλέν του Πάουλο Μπέντο, καθώς τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα μαζί με τους Ρέτσο, Ανδρούτσο και Νικολάου. Ο Μπέσνικ Χάσι όμως έχει διαφορετική άποψη και πλέον ο 20χρονος μέσος πάει για δανεικός!

Ουσιαστικά, οι πέντε που δεν χρησιμοποίησε ούτε ως αλλαγή στο τελευταίο φιλικό είναι η δεύτερη φουρνιά αυτών των παικτών που δεν υπολογίζονται από τον κοσοβάρο τεχνικό. Πρόκειται για τους Ντε λα Μπέγια, Ζντιέλαρ, Ελιουνούσι, Μανθάτη και έναν ακόμα παίκτη του Μπέντο, τον Μάρτινς, ο οποίος πάντως πήρε αρκετές ευκαιρίες στην προετοιμασία και δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Αντίθετα οι Μποτία, Μπεν, Ταχτσίδης και Ρέτσος που δεν έπαιξαν λόγω προβλημάτων μικροτραυματισμών και ο ανέτοιμος Βούκοβιτς υπολογίζονται κανονικά.