Είναι περιπτώσεις παικτών που δεν χρειάζεται να δεις πάρα πολλά για να διαπιστώσεις την ποιότητά τους. Δεν συνεπάγεται ότι με το «καλημέρα» στη νέα ομάδα τους έκαναν μαγικά πράγματα, ούτε ότι πρέπει να εξυψώνονται με υπερβολές τα πεπραγμένα τους στις προπονήσεις επειδή έκαναν το αυτονόητο σε ένα τελείωμα φάσης. Ωστόσο, εύκολα διακρίνονται ποιοτικά στοιχεία τα οποία σε πείθουν ότι είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά, ότι φέρνουν στο σύνολο αγωνιστικά δεδομένα που απουσίαζαν.

Εν προκειμένω, ο Μάρκο Λιβάια και ο Αρνορ Τρίστασον φόρτωσαν το μνημονικό μας με εικόνες που υπόσχονται πολλά. Ο κροάτης φορ ήλθε για να γεμίσει (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) το κενό που άφησε ο Σέρχιο Αραούχο και από τα πρώτα δείγματα γραφής διαπιστώνονται πολλά κοινά αγωνιστικά στοιχεία με τον Αργεντινό. Είναι ταχύς με την μπάλα στα πόδια, ικανός ντριμπλέρ και εύστοχος στην εκτέλεση, αν και έχει μάλλον πιο περιορισμένο πεδίο καθώς δεν ψάχνει το σουτ έξω από την περιοχή, όσο το να τελειώσει φάσεις εντός αυτής. Κοινώς, είναι πιο κλασικός φορ περιοχής, γεγονός το οποίο ενισχύει την άποψη που επικρατεί και σύμφωνα με την οποία θα ταίριαζε καλά με τον Αραούχο ως επιθετικό δίδυμο.

Ο «Iceman» Τρίστασον είναι ό,τι πιο ατόφιο διαθέτει η Ενωση στις θέσεις των εξτρέμ. Ενας καθαρόαιμος ακραίος επιθετικός, ο οποίος παίζει με ανάποδο πόδι (δεξί) στην αριστερή πτέρυγα, αφήνει τα σημάδια του κατά μήκος του ασβέστη, παράλληλα όμως αλλάζει εύκολα κατεύθυνση για να κόψει την άμυνα στα δύο, μπουκάροντας διαγώνια. Απρόβλεπτος και αποτελεσματικός.

Στην ΑΕΚ αυτοπροτάθηκε χθες ο 34χρονος ρώσος φορ Αλεξάντρ Κερζακόβ, ο οποίος συνυπήρξε με τον Μανόλο Χιμένεθ στη Σεβίλλη τη σεζόν 2007-2008. Η περίπτωσή του εξετάζεται.