Ζήτημα χρόνου είναι η οριστική πώληση του Μάρκους Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό στην αραβική Αλ Αΐν. Επειτα από το θερμό επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας μεταξύ του σουηδού φορ, των Πρασίνων και της ζάπλουτης ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που λίγο έλειψε να φτάσει στα άκρα με την προσφυγή στα δικαστήρια, εν τέλει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έκαναν ένα βήμα πίσω προκειμένου να μη βγουν άπαντες χαμένοι. Το Σαββατοκύριακο ο πάγος έλιωσε και άνοιξε πάλι ο δίαυλος επικοινωνίας τόσο του Μπεργκ με το Τριφύλλι όσο και της ΠΑΕ με την Αλ Αΐν ούτως ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις επήλθε χθες καταρχήν συμφωνία περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ (καθαρό ποσό για τον ΠΑΟ). Μάλιστα, ίδιες πηγές αναφέρουν πως σήμερα θα ταξιδέψουν στα Εμιράτα ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Αγησίλαος Τουμαζάτος και ο δικηγόρος των Πρασίνων Αλκης Παπαντωνίου, με στόχο τη διευθέτηση όλων των (οικονομικών και νομικών) εκκρεμοτήτων και την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Οι παράγοντες του Τριφυλλιού θα προσπαθήσουν, έστω και την ύστατη ώρα, να αυξήσουν το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση του Μπεργκ (με ορισμένα μπόνους ή ποσοστό μεταπώλησης), ενώ θα γίνει προσπάθεια για την εξασφάλιση της όσο το δυνατόν πιο άμεσης καταβολής μέρους των χρημάτων προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα στην ΠΑΕ.

Παράλληλα, στο Τριφύλλι έχει αρχίσει η δύσκολη αναζήτηση του αντι-Μπεργκ. Ο προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, ελλείψει πια τεχνικού διευθυντή μετά την παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, χειρίζεται μόνος του την προσπάθεια εξεύρεσης του ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας την τελευταία τετραετία. Ηδη έχει εντοπίσει δυο-τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις σέντερ φορ, οι οποίες όμως ακόμη βρίσκονται στο αρχικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Αντιθέτως, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να αφιχθεί στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας ο 24χρονος ισραηλινός μεσοεπιθετικός Ομρι Αλτμαν, με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία, ενώ έχει «κλειδώσει» και η μεταγραφή του 25χρονου στόπερ Δημήτρη Κολοβέτσιου, που μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν με σημαντικές απουσίες (Μπεργκ, Εμποκού, Κλωναρίδης, Λέτο) συγκριτικά με την ομάδα που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα, με αρκετούς νεαρούς αλλά και με παίκτες που δεν υπολογίζονται από τον Ουζουνίδη. Παρόντες ήταν οι Στιλ, Κότσαρης, Μολέντο, Τελάντερ, Χουχούμης, Ρέις, Στάικος, Χρ. Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μολίνς, Πίσπας, Εμμανουηλίδης, Π. Βλαχοδήμος, Ρινάλντι, Βέμερ. Σήμερα θα ενσωματωθεί ο Βιγιαφάνιες, αύριο οι διεθνείς Χουλτ, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, ενώ οι Οδ. Βλαχοδήμος και Μπουμάλ λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες θα εξασφαλίσουν επιπλέον άδεια.