Σήμερα, εκτός απροόπτου, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα ανακοινώσει το όνομα του προπονητή ο οποίος θα καθοδηγήσει την Εθνική Ανδρών στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ 2017 (31 Αυγούστου – 17 Σεπτεμβρίου, Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία). Και θα το κάνει ένας άνθρωπος με πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ και τους πάγκους. Ο επονομαζόμενος και Στρατηγός, Κώστας Μίσσας. Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΑ Σπορ, περιμένοντας τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Ο Μίσσας είναι μέσα στα πλάνα μας, καθώς βρίσκεται στα εθνικά συγκροτήματα εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν το αποκλείω να είναι εκείνος ο νέος προπονητής της Ανδρών» σχολίασε ο 78χρονος παράγοντας, αναφέροντας μια ιστορία που εκτυλίχθηκε πριν από 23 χρόνια: «Με τους προπονητές μόνο το μαντείο των Δελφών έχει 100% επιτυχία. Να μην ξεχάσουμε ότι το 1994 στο Τορόντο βγήκαμε τέταρτοι στον κόσμο. Ο τότε προπονητής, Μάκης Δενδρινός, μπήκε στην ομάδα όταν είχαμε φτάσει στην πόλη για το τουρνουά, επειδή μας είχε εγκαταλείψει ο προηγούμενος προπονητής (σ.σ. Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου) έχοντας τσακωθεί με τους παίκτες».

Ο Κώστας Μίσσας, τον οποίο είχαν αναφέρει εδώ και μήνες «ΤΑ ΝΕΑ» ως σοβαρό υποψήφιο, είχε οδηγήσει την Εθνική Νέων στο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 και στο αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2010, συνεπώς γνωρίζει άριστα τη γενιά των «90άρηδων» (Σλούκας, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παππάς, Μπόγρης κ.ά.). Είχε κοουτσάρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρθενικό τουρνουά του με το εθνόσημο στο Ευρωμπάσκετ Νέων 2013 και ήταν συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη τα τελευταία χρόνια στην Ανδρών.