Μια κρίσιμη εβδομάδα αρχίζει σήμερα για τον Παναθηναϊκό, καθώς προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές του και να προχωρήσει στην προετοιμασία ενόψει των υποχρεώσεων σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που συναντήθηκε προχθές με τον Γιάννη Αλαφούζο έβαλε σε νέες βάσεις το μεταγραφικό κομμάτι, ενώ σε ό,τι αφορά το οικονομικό οι παίκτες πληρώθηκαν τη δόση του Φεβρουαρίου, χρήματα μπήκαν στην τσέπη και των υπαλλήλων της ΠΑΕ, ενώ καταβλήθηκε η δόση του Μαΐου στον Μάρκους Μπεργκ, σε μια προσπάθεια να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις μαζί του και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή συμφωνία με την Αλ Αΐν. Οσο για τις μεταγραφές, φαίνεται ότι ο 23χρονος ισραηλινός επιθετικός (με ουγγρικό διαβατήριο) Ομρι Αλτμαν θα είναι η πρώτη φετινή μεταγραφή, καθώς οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Οι Πράσινοι έχουν αποφασίσει να πληρώσουν τη ρήτρα (150.000 ευρώ) στη Χάποελ Τελ Αβίβ.

Η νέα χρονιά θα αρχίσει σήμερα με τα εργομετρικά, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση. Ο Ουζουνίδης ξέρει καλά ότι έχει απώλειες τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Κατ’ αρχάς μετά την παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου δεν έχει δίπλα του τεχνικό διευθυντή. Υπάρχουν σκέψεις για επιστροφή του Νίκου Νταμπίζα ή ακόμα του Κώστα Αντωνίου.

Τα μέτωπα των Πρασίνων είναι αρκετά: πρώτα απ’ όλα, η πώληση των Μπεργκ, Μολέντο και Γουακάσο. Ηδη χάθηκε ο Κλωναρίδης, ο οποίος καταλήγει στην ΑΕΚ. Παράλληλα, υπάρχουν επτά ακόμα ποδοσφαιριστές που είναι στην πόρτα της εξόδου: Τελάντερ, Ρέις, Ρινάλντι, Μπουμάλ, Χουχούμης, Π. Βλαχοδήμος, Βέμερ. Για να φύγουν αυτοί θα πρέπει να καταβληθούν τα οφειλόμενα ή αποζημιώσεις. Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν αποχωρήσει οι Λέτο, Κοτσόλης, Μαρινάκης, καθώς δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαιά τους. Επίσης είναι άγνωστο τι θα γίνει με τον Εμποκού.

Ο Ουζουνίδης μετά τη συνάντηση με τον Αλαφούζο ξέρει ότι οι μεταγραφές θα κριθούν κυρίως από την πώληση του Μπεργκ, αλλά και το μπάτζετ που θα αποφασιστεί.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι το βασικότερο θέμα είναι η εξεύρεση αντικαταστάτη του σουηδού επιθετικού και λογικά δεν πρόκειται να βιαστεί. Θα προσπαθήσει για την καλύτερη δυνατή λύση. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε δρομολογήσει κάποιες περιπτώσεις παικτών για άλλες θέσεις, όπως ο αμυντικός Δημήτρης Κολοβέτσιος.