Χωρίς δυνάμεις και ενέργεια, αλλά και πολύ κακή επιθετικά, η εθνική γυναικών γνώρισε βαριά ήττα από το Βέλγιο με 78-45 στον μικρό τελικό του Eurobasket της Τσεχίας και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει το Βέλγιο. Στο β’ μέρος παραδόθηκε στη βελγική ομάδα, που έκανε ο,τι ήθελε στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εθνική σημείωσε μόλις 16 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Η Εβίνα Μάλτση, εμφανώς κουρασμένη, δεν κατάφερε να βοηθήσει, καθώς τέλειωσε το ματς με 4/20 σουτ! Συνολικά, η ελληνική ομάδα είχε 14/38 δίποντα, 2/20 τρίποντα και 12 λάθη.

Μπορεί κανείς να μη πίστευε πριν την έναρξη του τουρνουά ότι η Ελλάδα θα έφτανε για πρώτη φορά στην ιστορία της να διεκδικεί αρχικά την είσοδό της στον τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και στη συνέχεια το χάλκινο μετάλλιο, ωστόσο, με τις εμφανίσεις της στην φάση των ομίλων και στο νοκ άουτ ματς με την Ρωσία, η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά «καλλιέργησε» πολλές ελπίδες.Κι αν με τη Γαλλία η ήττα ήρθε στην τελευταία περίοδο, με το Βέλγιο η «γαλανόλευκη» δεν έδειξε σε κανένα σημείο του ματς ότι ήταν έτοιμη για το μετάλλιο.

Tα δεκάλεπτα: 24-15, 40-29 (ημ.), 61-36, 78-45.

Η σύνθεση της Εθνικής: Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13 (1/9τρ.), Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 4, Χρηστινάκη 3 (1), Φασούλα 9.

***Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Ισπανία η οποία νίκησε στον τελικό τη Γαλλία με 71-55.