Με ποινή αποκλεισμού της έδρας της για τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατά την διάρκεια του 5ου τελικού των πλέι οφ της Α1 ανδρών με τον Παναθηναϊκό και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του, περίπου δύο λεπτά πριν από τη λήξη.

Υπενθυμίζεται ότι ακολούθησε εκκένωση του γηπέδου, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ο τελικός. Εκτός από την τιμωρία της έδρας τους, οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο 7.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού της έδρας τους για μία αγωνιστική, μετά τα όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής:

«30/23-6-2017

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

1) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για παράβαση των άρθρων 27, (υβριστικά συνθήματα που αφορούν φυσικό πρόσωπο) και 23Α (ρίψη αντικειμένων εντός αγωνιστικού χώρου), παραπτώματα κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 11-6-2017 και

2) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ: α) για σοβαρά επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δυσφημιστικά για το άθλημα ποινή αποκλεισμού τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών και πρόστιμο 5.000,00€), β) για υβριστικά συνθήματα που δεν αφορούν φυσικό πρόσωπο, πρόστιμο 1.000,00€ και γ) για επεισόδια στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων μετά τη λήξη του αγώνα, πρόστιμο 1.000,00€, για τον ως άνω αγώνα».