Ο κυρίαρχος των αιθέρων του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Κώστας Μανωλάς, διεκδικεί τον τίτλο του πιο ακριβού έλληνα ποδοσφαιριστή.

Αν δεν συμβεί κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο, ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα θα πάρει μεταγραφή για τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ύστερα από απαίτηση του προπονητή της ρωσικής ομάδας Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών διεξάγονται σε ουδέτερο έδαφος, στο Μόναχο. Η Ζενίτ προσφέρει 30 εκατ. ευρώ, αλλά ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα πιέζει να αυξήσει το ποσό κατά 5 εκατ. ευρώ.

Από τους πρώτους παίκτες που ζήτησε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι όταν ανέλαβε τη Ζενίτ πριν από μερικές ημέρες ήταν ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα. Οχι βέβαια τυχαία.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και κολόνα της άμυνας της Γαλανόλευκης έχει κερδίσει 258 εναέριες μονομαχίες στη Serie A από τη σεζόν 2014-2015, που τον κατατάσσουν πρώτο στη σχετική λίστα του απαιτητικού ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Μανωλάς τα έχει βρει σε όλα με τη ρωσική ομάδα και αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα υπογράψει τριετές –άλλοι μιλούν για τετραετές –συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές 4 εκατ. ευρώ. Ο ναξιώτης αμυντικός θα κλέψει τον τίτλο του ακριβότερου έλληνα ποδοσφαιριστή από τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2014 πήρε μεταγραφή από τους Ερυθρόλευκους για τη Φούλαμ έναντι 15,2 εκατ. ευρώ. Στο ρωσικό πρωτάθλημα είχε αγωνιστεί ένας ακόμα σπουδαίος έλληνας αμυντικός, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Το 2005 η Ντιναμό Μόσχας πρόσφερε 10 εκατ. ευρώ στην ομάδα του Πόρτο, καθιστώντας τον τότε τον πιο ακριβό έλληνα παίκτη.