Ξεκαθαρίζει οριστικά αυτή την εβδομάδα το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν κάνει βελτιωμένη πρόταση στον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο και να περιμένουν, αλλά τον Τάκη Λεμονή να είναι αυτή τη στιγμή φαβορί.

Ο αργεντινός τεχνικός της Αλαβές, που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την ομάδα του (χάνοντας φυσιολογικά το Κύπελλο από την Μπαρτσελόνα με 3-1), σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής «Marca» είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Αργεντινή για προσωπικούς λόγους.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι προπονητές, ιδιαίτερα στο ισπανικό πρωτάθλημα, προσπαθούν να παραμείνουν σε αυτό και τις τελευταίες ημέρες έχουμε μια εναλλαγή θέσεων, με κορυφαία φυσικά του Ερνέστο Βαλβέρδε που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από την Μπαρτσελόνα.

Θυμίζουμε ότι πλέον ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία δεν έχει το έξτρα δέλεαρ (για έναν προπονητή ή και για παίκτη) της εξασφαλισμένης συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνεπώς ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να εργάζεται όλο αυτό το διάστημα, θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν υπάρξει κάτι εξαιρετικό από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζουμε, πάντως και την περίπτωση του τέως τεχνικού της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το πλεονέκτημα του Τάκη Λεμονή την παρούσα φάση είναι ότι γνωρίζει τις πρώτες κινήσεις για παίκτες που κάνουν οι Πειραιώτες, με κορυφαία την προσπάθεια να εξασφαλίσουν το «ναι» του 33χρονου αργεντινού στόπερ Γκονζάλο Ροντρίγκες που φεύγει από τη Φιορεντίνα, αλλά τον θέλει και η Λάτσιο και είναι δύσκολη η περίπτωσή του.