Σήμερα τα σπουδαία για την Μπαρτσελόνα, καθώς θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε τον πάγκο των Μπλαουγκράνα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και μέχρι πρότινος της Μπιλμπάο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο απερχόμενος Λουίς Ενρίκε αποχαιρέτησε τους φίλους της Μπαρτσελόνα με ένα ακόμα τρόπαιο, αυτή τη φορά το Κύπελλο, μετά τη νίκη των Μπλαουγκράνα επί της Αλαβές με 3-1. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη επιτυχία του Λουίς Ενρίκε στη συγκεκριμένη διοργάνωση με την Μπάρτσα και το ένατο τρόπαιο από τα 13 που διεκδίκησε συνολικά στα τρία χρόνια παραμονής του στον πάγκο των Καταλανών. Μόνο ο Πεπ Γκουαρντιόλα (14) και ο Γιόχαν Κρόιφ (11) έχουν κατακτήσει περισσότερα, αλλά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στις τελευταίες δηλώσεις του πριν αποχωρήσει από το Καμπ Νου ο Λουίς Ενρίκε είπε πως δεν φεύγει λυπημένος γιατί η απόφαση ήταν δική του. Συμβουλεύει  τον διάδοχό του να απολαύσει τη δουλειά στην ομάδα, ενώ ειδική μνεία έκανε στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ στον τελικό και έδωσε την ασίστ στο τρίτο. «Είναι καταπληκτικός, εξωγήινος. Είχα την ευκαιρία να απολαύσω τον καλύτερο Μέσι ή μία από τις καλύτερες βερσιόν του, στην κορύφωσή του».