Το γκολ του Μπακασέτα στο 42΄ έκρινε το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των play off της Super League, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 1-0 και μία… στροφή πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος απόκτησαν προβάδισμα ενός βαθμού από τους Θεσσαλονικείς (9 έναντι 8). ο «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαλεζά στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ηταν ένα από τα καλά ματς των play off με γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες. Μόλις στο 6΄ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κρέσπο από προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Ο άγραφος «νόμος» επιβεβαιώθηκε, αφού ο Λάζαρος ανέλαβε την εκτέλεση και αστόχησε!

Στο 12΄ ο Χαρίσης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 23΄ από λάθος του Μπρκιτς ο Μπακασέτας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία. Ο ίδιος παίκτης, όμως, άνοιξε το σκορ σε ένα κομβικό σημείο. Με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρκιτς στο 43΄ και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο ημίχρονο.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν χειρότερο ποιοτικά, αλλά σημαδεύτηκε από δύο πολύ σοβαρά διαιτητικά λάθη. Στο 55΄ ο Μάνταλος ανέτρεψε από πίσω τον Πέδρο Ενρίκε πριν μπει στην περιοχή, σε κλασικό μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα. Θα ήταν η δεύτερη για τον αρχηγό της ΑΕΚ, όμως ο ρέφερι δεν καταλόγισε καν την παράβαση.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Μάνταλο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Λέο Μάτος λίγο πριν μπει στην περιοχή κι ενώ βρισκόταν απέναντι στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Το φάουλ που κέρδισε, εκτέλεσε με «κεραυνό» ο Μάνταλος, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ κι έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Γενικα η ΑΕΚ απείλησε περισσότερο από το 70΄ και μετά, όμως αδυνατούσε να «τελειώσει» το ματς, παρότι είχε πολύ καλές στιγμές με τον Πέτρο τον Μάνταλο και τον Αραούχο.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά κατώτερος των περιστάσεων στο ΟΑΚΑ. Δεν ήταν ικανός να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η απουσία του Σακόφ από το κέντρο ήταν κάτι παραπάνω εμφανής.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Γιόχανσον – Τζάλμα Κάμπος, Ενρίκε, Πρίγιοβιτς, Χαρίσης, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο

Κόκκινη: Μαλεζάς (90+6΄ – δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (83΄ Γκάλο), Χριστοδουλόπουλος (63΄ Γιόχανσον), Αραούχο (87΄ Πέκχαρτ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος (82΄ Κουλούρης), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Κάνιας, Τσίμιροτ (70΄ Πέλκας), Κάμπος (33΄ λ.τρ. Πέδρο Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.