Χωρίς απρόοπτα και με τον Κεμ Μπιρτς να βγάζει κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού, ενόψει του πρώτου τελικού με τον Παναθηναϊκό στις 9 το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ, για τα πλέι οφ της Α1 ανδρών.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, είδε στην τελευταία προπόνηση τον καναδό σέντερ να επιστρέφει στο παρκέ, μετά την απουσία του την Παρασκευή, λόγω ίωσης. Κανονικά γυμνάστηκε και ο Ντόμινικ Ουότερς, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε με τράβηγμα, ενώ ο τραυματίας Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος είναι απίθανο να προλάβει να αγωνιστεί σε κάποια αναμέτρηση της σειράς στην τελική φάση, συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα.

Μέρος της προπόνησης παρακολούθησαν και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι είναι στο πλευρό της ομάδας στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Ετοιμοπόλεμος ο ΠΑΟ

Με γεμάτο το «οπλοστάσιο» του Τσάβι Πασκουάλ ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ενόψει του πρώτου τελικού. Το Σάββατο ο καταλανός τεχνικός είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στην τελευταία προπόνηση των «πράσινων».

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας επικεντρώνονται στον στόχο του break, με το οποίο θα γίνει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για την επιστροφή τους στην κορυφή της Ελλάδας, μετά από δύο χρόνια κυριαρχίας του Ολυμπιακού (2015, 2016).

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενημέρωσε το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ επισημαίνοντας ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει την Κυριακή το πρώτο βήμα για τον τίτλο, υπογραμμίζοντας ότι… «η έδρα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο».

Αναλυτικά:

«Η μεγάλη στιγμή, αυτή που όλοι περιμέναμε από την αρχή της σεζόν, έφτασε. Την Κυριακή ξεκινούν οι τελικοί του πρωταθλήματος, η κατάκτηση του οποίου αποτελούσε εξ αρχής τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας μας. Μέχρι τώρα πετύχαμε τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου, που επετεύχθη μέσω της νίκης μας στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο, ενώ δεν καταφέραμε να προκριθούμε στο Final 4 της Ευρωλίγκα.

Το τελευταίο γεγονός ήταν κάτι που μας στεναχώρησε ιδιαίτερα καθώς προσπαθήσαμε αρκετά για το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο -δυστυχώς- δεν αξιοποιήσαμε.

Ολα τα παραπάνω, όμως, είναι παρελθόν. Ο μεγάλος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και την Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το πρώτο βήμα.

Το γεγονός ότι έχουμε μειονέκτημα έδρας δεν μας ευνοεί, αλλά, όπως έχει αποδειχθεί τόσο πέρσι, όσο και φέτος στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, η έδρα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Και εμείς έχουμε κερδίσει εκεί μέσα και αυτοί μας έχουν κερδίσει στο ΟΑΚΑ.

Το ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να παίξουμε βάσει των πραγματικών μας δυνατοτήτων.

Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα, κάτι που έδειξε και στη συμμετοχή της στο Final Four. Τη σεβόμαστε απόλυτα, ωστόσο έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να την κερδίσουμε.

Σε οποιαδήποτε σειρά πλέι οφ το πρώτο παιχνίδι είναι κομβικό, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε σκληρά για να το κερδίσουμε…».