Ο Γουέιν Ρούνι εξετάζει πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Ολντ Τράφορντ. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο 89ο λεπτό στον προχθεσινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με τον Αγιαξ στη Στοκχόλμη και συμπλήρωσε 559 συμμετοχές με την κόκκινη φανέλα.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του, αλλά θα αποφασίσει για το μέλλον του αφού πρώτα συζητήσει με την οικογένειά του.

«Υπάρχουν πολλές προτάσεις, τόσο από την Αγγλία όσο και από το εξωτερικό» είπε ο 31χρονος ποδοσφαιριστής. «Κι αυτή η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες και αφού πρώτα μιλήσω με την οικογένειά μου. Κι ό,τι κάνω θα πρέπει να βασίζεται σε καθαρά ποδοσφαιρικούς λόγους».

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο μάνατζερ του Ρούνι, Πολ Στρέτφορντ, ταξίδεψε στην Κίνα και ξέρει καλά πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της κινεζικής λίγκας. Παράλληλα υπάρχει ενδιαφέρον και από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο προπονητής της Εβερτον, Ρόναλντ Κούμαν, θα ήθελε τον Ρούνι στο Γκούτισον Παρκ και η «Ντέιλι Μέιλ» αναφέρει πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί και ως μέρος μιας συμφωνίας για την παραχώρηση του Λουκάκου στη Γιουνάιτεντ. Σε αυτή την περίπτωση πάντως ο Ρούνι θα έπρεπε να δεχτεί μείωση των αποδοχών του. Θυμίζουμε ότι η μεταγραφή του Ρούνι από την Εβερτον στη Γιουνάιτεντ έγινε το καλοκαίρι του 2004. Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη διάθεση να αγωνιστεί σε άλλο αγγλικό σύλλογο.

«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που πάνω απ’ όλα βάζω την ομάδα. Αυτό προσπάθησα να κάνω και φέτος. Καταλάβαινα πάντα τι ήταν καλό για την ομάδα και προσπαθούσα να βοηθήσω όταν ο προπονητής με χρησιμοποιούσε. Φυσικά όμως θέλω να παίζω και να είμαι στον αγωνιστικό χώρο, κατά συνέπεια θα πρέπει να αποφασίσω αν θα πρέπει να κάνω ένα βήμα ώστε να αγωνίζομαι πιο συχνά» πρόσθεσε ο Ρούνι, ο οποίος δεν κλήθηκε στην εθνική ομάδα για το ματς με τη Σκωτία (προκριματική φάση Μουντιάλ) και το φιλικό με τη Γαλλία.