Ντέρμπι

Από τις δύο αγωνιστικές που απομένουν σε ένα πρωτάθλημα με έξι στροφές, η κρίσιμη είναι η μεθαυριανή. Γιατί πολλά, αν όχι όλα, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αναφορικά με την πρώτη θέση. Επί του παρόντος, ο ΠΑΟΚ διαθέτει σαφές προβάδισμα και θα το διευρύνει αν φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ. Πιθανότατα δε να «κλειδώσει» και την πρωτιά. Οσο για την ΑΕΚ, παίζει τα ρέστα της σε μια έδρα που κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου νίκησε άνετα την ομάδα του Ιβιτς με πρωταγωνιστή τον Αραούχο. Ισως εκείνο το ματς να ήταν το τελευταίο μεστό για τον αργεντινό στράικερ, γιατί στη συνέχεια αρκέστηκε σε χαμηλές στροφές. Κι αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, η πτώση του Αραούχο συμπαρέσυρε την ΑΕΚ και η απόδοσή της πόρρω απέχει από το να ενθουσιάζει τους οπαδούς. Ο Χιμένεθ μάλλον βραχυκύκλωσε, το rotation τελικά μπερδεύει τους προπονητές και όσο δεν βρίσκει το εύκολο γκολ από τους κυνηγούς η κατάσταση θα χειροτερεύει. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ του Ιβιτς δημιουργεί φάσεις, έστω και με λιγότερη συχνότητα σε σύγκριση με το παρελθόν. Ωστόσο, το πράττει, ενώ ο Πρίγιοβιτς αξιοποιεί τις ευκαιρίες. Αν δεν ήταν αυτό το σέντερ φορ, αμφιβάλλουμε αρκετά για την αποτελεσματικότητα της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Σχετικά με το έτερο ζευγάρι, ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη έχει βελτιωθεί, δεν παίζει τόσο επιπόλαια όπως στο παρελθόν και επιδιώκει να κατακτά τα επιθυμητά αποτελέσματα με όπλο τη σοβαρότητα και έχοντας συμπαγή εικόνα. Ο Πανιώνιος, αντίστοιχα σκληρός και με χαφ που πατάνε όλο το γήπεδο, έχει ξανά τη δυνατότητα να μας εκπλήξει. Πιο πολύ κι από τα ψηλά, οι αντίπαλοι κοιτάνε το πώς θα αποφύγουν την τελευταία θέση της τετράδας. Γιατί αυτή συνεπάγεται μίνι διακοπές, προκριματικούς γύρους στην Ευρώπη, ελλιπή προετοιμασία και άρα δυσκολίες ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Ναι, όλα αυτά τα καλά έχουν τα πλέι οφ!

Θύμησες

Ο σύνδεσμος παλαιμάχων της Προοδευτικής έχει δραστηριοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και οι δράσεις του είναι ενδιαφέρουσες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αύριο οι ποδοσφαιριστές δίνουν φιλικό ματς στη Σύρο με τους συναδέλφους τους από το νησί. Ποιον θα τιμήσουν; Τον Θέμη Βάγγη. Οι νέοι ίσως δεν τον γνωρίζουν, στους παλιούς όμως «λέει» πολλά. Ο Βάγγης ήταν ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος μέσος, με ωραία ντρίμπλα, που θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Ρουφ, Αιγάλεω, Παναθηναϊκός, Αρης, Βύζας και Ατρόμητος ήταν οι σταθμοί μιας πορείας αξιοπρόσεκτης. Πριν επιστρέψει στα 29 του στη Σύρο, όπου ζει σήμερα ως πλανόδιος πωλητής.

Τότι

Ο χρόνος δεν κάνει χάρες σε κανέναν. Ετσι και για τον ιστορικό καπιτάνο της Ρόμα έφτασε το τέλος. Κόντρα στην Τζένοα θα είναι το φινάλε μιας καριέρας που έζησε τα πάντα. Οξυδερκής στο χορτάρι, με έφεση στο γκολ, άφθαστος στη δημιουργία και κυρίως ένας αρχηγός με τα όλα του. Είτε στην πρωτεύουσα είτε φορώντας τα μπλε της Εθνικής Ιταλίας