Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Δανού Τόμας Κρίστιανσεν από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ανοίγει τον δρόμο για τον Ολυμπιακό, που είχε ενδιαφερθεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση ύστερα από πρόταση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ομως, κακά τα ψέμματα, εάν είναι να πάνε σε μια τέτοια λύση οι Ερυθρόλευκοι, γιατί τότε να μη μείνουν στα σίγουρα χαρτιά, από ελληνικής πλευράς, του Τάκη Λεμονή είτε του γνώριμου στην Ελλάδα Ράτσβαν Λουτσέσκου;

Και αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του Κρίστιανσεν, αλλά και σε κάθε άλλου αμφίβολης αξίας ξένου τεχνικού, που αν μη τι άλλο δεν έχει δείξει κάτι το αξιοπρόσεκτο ώστε να κερδίσει το νήμα στην κούρσα διαδοχής του Τάκη Λεμονή.

Ο τελευταίος, όσο περνάνε οι μέρες, κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους, όπως και ο Λουτσέσκου, οι οποίοι έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με οποιονδήποτε τεχνικό εκτός Ελλάδος αυτή τη στιγμή.

Οτι είναι πολύ πιο εύκολο –γνωρίζοντας πολύ καλύτερα και το ήδη υπάρχον υλικό της ομάδας –να διαχειριστούν τον 3ο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών στο Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο πέρυσι ο Ολυμπιακός γνώρισε έναν από τους πιο ατιμωτικούς αποκλεισμούς στην ιστορία του από την άσημη ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά.

Αν μη τι άλλο, ο στόχος των πρωταθλητών Ελλάδος φέτος είναι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ ή τουλάχιστον, στη χειρότερη περίπτωση, η πρόκριση στα πλέι οφ, από τα οποία (ακόμα και να αποκλειστούν εκεί) εξασφαλίζουν το μαξιλαράκι της απευθείας πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.