Σε μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ εξελίχθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα με τον Πλατανιά στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Μέλη της αποστολής του Πλατανιά έχουν καταγγείλει ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς στο ημίχρονο του αγώνα με τους Ερυθρόλευκους την 1η Απριλίου, στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πρόσθετη παρέμβαση υποστηρίζοντας ότι έχει έννομο συμφέρον, ενώ έχει προσφύγει και στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της απόφασης της Λίγκας να επικυρώσει τη βαθμολογία στις πέντε πρώτες θέσεις προκειμένου να διεξαχθούν τα πλέι οφ.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, αναγνώστηκαν δέκα καταθέσεις, αυτές δηλαδή που υπήρχαν στην πειθαρχική δίωξη του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου και αφορούν τους Μαλανδράκη (υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων), Κοσμαδάκη (γενικός αρχηγός του Πλατανιά), Στάθη, Κοκκαλά, Μαραγκού, Καρυπίδη, Βάντερσον, Μουνάφο, Παράσχου (προπονητής), Γιορέντε, καθώς επίσης και η ανακοίνωση του Πλατανιά μετά το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός προσκόμισε 19 καταθέσεις οι οποίες δεν τους «ενοχοποιούν» και, όπως έγινε γνωστό, θα ληφθούν υπόψη στην τελική απόφαση. Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι χαρακτήρισαν μη νόμιμη την πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ, με τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΑΕ Βασίλη Δημακόπουλο να αναφέρει: «Είναι μη νόμιμη η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ. Να κηρυχθεί ως απαράδεκτη. Οι καταθέσεις έγιναν ύστερα από έναν μήνα και δεν επιβεβαιώνονται από τις εκθέσεις».

«Ασκήθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα η πρόσθετη παρέμβαση. Το έννομο συμφέρον μας είναι βαθμολογικό» είπε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας συμπληρώνοντας: «Το ΔΣ της Λίγκας επικύρωσε τη βαθμολογία μερικώς για να αρχίσουν τα πλέι οφ με εναντίωση της ομάδας μας, καθώς ζητήσαμε να ληφθούν υπόψη τυχόν αποφάσεις για όλες τις ομάδες. Γι’ αυτό έχουμε προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας. Από τον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, ενώ η κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη με βαρύτατες κυρώσεις όπως η ανάκληση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ».

Ο Ολυμπιακός υποστήριξε επίσης πως η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε απαράδεκτα, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά μέσα που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι αύριο για να καταθέσουν υπομνήματα, ενώ η απόφαση αναμένεται μέχρι τη Δευτέρα. Να σημειώσουμε ότι βάσει κατηγορητηρίου ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με ποινές που ξεκινούν από τιμωρία της έδρας μέχρι αφαίρεση 6 βαθμών ή και, σε ακραία περίπτωση, υποβιβασμό.