Σε ρυθμούς… περσινού καλοκαιριού κινούνται μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό έχοντας καθυστερήσει πάρα πολύ στο θέμα του προπονητή και πλέον υπάρχει ο κίνδυνος να αργήσει σημαντικά για μια ακόμα χρονιά ο σχεδιασμός της ομάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ανακοίνωση της Ατλέτικ Μπιλμπάο ότι δεν θα συνεχίσει πλέον να κάθεται στον πάγκο της ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλες εποχές θα είχε προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμού στον Πειραιά, αλλά κακά τα ψέματα.

Το «Μυρμήγκι» ανεβαίνει πλέον σκαλί σκαλί την ιεραρχία στο ισπανικό ποδόσφαιρο και είναι έτοιμος να αναλάβει την κορυφαία αποστολή της καριέρας του, την Μπαρτσελόνα!

Από την πλευρά των πρωταθλητών Ελλάδας, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι απλά να επιμείνουν λίγο καιρό –εξαντλώντας τα περιθώρια, όπως θα λέγαμε –στην ισπανική αγορά επιδιώκοντας τη συνεργασία με προπονητή από εκεί.

Ομως η μέρα της πρώτης συγκέντρωσης για τη νέα σεζόν πλησιάζει (14 Ιουνίου) και στο Λιμάνι ακόμα ψάχνουν, καθώς είναι ξεκάθαρη η επιθυμία τους να έρθει προπονητής από το εξωτερικό. Ειδάλλως τόσο ο Τάκης Λεμονής όσο και ο Ρατσβάν Λουτσέσκου είναι εδώ διαθέσιμοι.

Ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο αποτελεί τον βασικό στόχο όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και της Θέλτα, ενώ τον καλοβλέπει και η Σεβίλλη.

Ομως από όλους (και στην ελληνική ομάδα) ο αργεντινός τεχνικός της Αλαβές ζήτησε λογικά χρόνο μέχρι το Σαββατοκύριακο καθώς η ομάδα του συμμετέχει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας το Σάββατο κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν ψάχνει μόνος του, αλλά μαζί του σχεδόν όλες οι ισπανικές ομάδες, οι οποίες, όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα, είναι λογικό να αποτελούν την πρώτη επιλογή κάθε προπονητή που δούλευε ή είναι κοντά σε αυτό το πρωτάθλημα.

Παλαιότερα οι Ερυθρόλευκοι έκλειναν προπονητές από την ιβηρική χερσόνησο Ιούνιο, όπως τον Ζαρντίμ το 2012 (5 Ιουνίου) και τον Μάρκο Σίλβα το 2015 (16 Ιουνίου).

Με μια πολύ σημαντική διαφορά. Εκεί ο Ολυμπιακός ήταν απευθείας στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν χρειαζόταν να μπει σε ψυχοφθόρους προκριματικούς για να διεκδικήσει την είσοδο σε αυτούς.

Από μόνο του και αυτό είναι ντεζαβαντάζ, γιατί άλλο δέλεαρ ήταν για κάποιον προπονητή να έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.