Ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και εν μέσω νέας έντασης συνεχίστηκε το επεισοδιακό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ που διεκόπη πριν από μια εβδομάδα διότι ένα κουτάκι μπίρας που εκτοξεύτηκε από οπαδό των Πρασίνων χτύπησε στο κεφάλι τον προπονητή του Δικεφάλου Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός που εφόσον κριθεί υπαίτια για τη διακοπή του ματς θα το χάσει στα χαρτιά με 3-0, ενώ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών φέτος από τα πλέι οφ και δύο βαθμών την επόμενη σεζόν από το πρωτάθλημα όπως και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών, αμφισβήτησε το κύρος του φύλλου αγώνα τονίζοντας ότι ο διαιτητής Κομίνης κακώς διέκοψε την αναμέτρηση.

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Ο υπεύθυνος αγώνων του ΠΑΟ Σπ. Βλάχος είπε ότι «όλοι ήθελαν να συνεχίσουν το παιχνίδι, εκτός από τον ΠΑΟΚ. Δεν είχε γίνει το παραμικρό πριν από τον τραυματισμό του Ιβιτς, του οποίου η κατάσταση δεν δικαιολογούσε το να πάει στο νοσοκομείο. Η διακοπή από τον διαιτητή Κομίνη έγινε λόγω της σύρραξης των ποδοσφαιριστών και μέχρι να ηρεμήσουν, όχι για τον τραυματισμό του Ιβιτς». Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος των Θεσσαλονικέων Π. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι «ο διαιτητής ψεύδεται» και συμπλήρωσε: «Εγώ τον ενημέρωσα για το τι έπαθε ο Ιβιτς και του ζήτησα να εφαρμόσει τον κανονισμό. Δεν του είπα ότι δεν συνεχίζουμε εμείς. Κανείς δεν μας ρώτησε ποτέ αν επιθυμούμε να βγούμε για να παίξουμε ή όχι. Ο διαιτητής μάς φώναξε δύο φορές στο γραφείο του κι εγώ επέμενα να ακολουθήσει τις διατάξεις του νόμου και τίποτα παραπάνω».

«ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ». Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε ατυχέστατη στιγμή τη ρίψη του κουτιού της μπίρας, για το οποίο τόνισε πως ήταν άδειο. «Υπήρχε μια εκδορά στο κεφάλι του Ιβιτς. Ηταν μια μηδαμινή βλάβη» είπε ο Γ. Κάρμης προσθέτοντας ότι η ζάλη που δήλωσε πως αισθάνθηκε ο Ιβιτς δεν διαπιστώθηκε από τους γιατρούς και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Λ. Μπίρδας επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του Παναθηναϊκού λέγοντας ότι «το κλίμα το οποίο είχε επικρατήσει το τελευταίο 20ήμερο όπλισε το χέρι του οπαδού», ενώ ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του Δικεφάλου Αχ. Μαυρομάτης είπε: «Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί, το αντικείμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη. Είχαμε τραυματισμό και δεν υπάρχει τραυματιόμετρο».

Η απόφαση θα έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι μεθαύριο καθώς η πρόεδρος της έδρας έδωσε προθεσμία στις δύο ΠΑΕ για να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Τα πλέι οφ συνεχίζονται σήμερα με τις αναμετρήσεις Πανιώνιος – ΠΑΟΚ (18.15 NS2) και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (20.30 NS1).