Λίγοι είναι οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ του 2017. Και όταν ο προπονητής επιλέγει να τους κρατά στον πάγκο, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για την ομάδα. Τουλάχιστον ο Μανόλο Χιμένεθ εμπνεύστηκε να στείλει εγκαίρως στον αγωνιστικό χώρο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον ποδοσφαιριστή που εντέλει έβαλε σφραγίδα στην επικράτηση της Ενωσης με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ, σκοράροντας με σουτ εκτός περιοχής στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλο το ματς, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει πολλές κλασικές ευκαιρίες. Ωστόσο, βρήκε τελικά το γκολ που έψαχνε και δίκαια έφτασε στη νίκη. «Στο τέλος δικαιωθήκαμε γιατί θέλαμε να νικήσουμε απόψε, τα καταφέραμε έστω με ένα γκολ. Ο Παναθηναϊκός και εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά δεν κάναμε τελικά πολλές. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο επόμενο παιχνίδι, ξέραμε ότι αν δεν κερδίζαμε θα χάναμε ουσιαστικά την πρώτη θέση. Πάμε την Τετάρτη στο επόμενο ματς να νικήσουμε ξανά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ξέρουμε ότι αν πάρουμε τα τελευταία τρία παιχνίδια, θα βγούμε πρώτοι ό,τι και να γίνει, είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο, αλλά επιστρέψαμε και τώρα κοιτάμε τον αγώνα της Τετάρτης» δήλωσε ο τερματοφύλακας της Ενωσης Γιάννης Ανέστης.

«Επηρεαστήκαμε κάπως από τα όσα έγιναν, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτό. Σίγουρα είχαμε απουσίες, έλειπαν κάποιοι καλοί παίκτες, αλλά περίμενα περισσότερα από αυτούς που έπαιξαν. Ωραία, είχαν διάθεση, προσπάθησαν, αλλά περίμενα πολύ περισσότερα στο δημιουργικό κομμάτι. Εχουμε ποιότητα για να βγάλουμε καλύτερη συμπεριφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν το κάναμε. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και περιμένουμε πλέον το παιχνίδι της Τετάρτης στη Λεωφόρο» τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Ο Λάζαρος ήταν πολύ σημαντικός. Ξέραμε ότι είχε ρυθμό και μπορούσε να μας αλλάξει ταχύτητα. Αυτό ήταν το εναλλακτικό πλάνο μας, να τον βάλουμε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και με τον Πανιώνιο. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν βρήκε χώρους, όμως αυτή τη φορά το πλάνο λειτούργησε» εξήγησε το κλειδί της νίκης ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ.

ΑΕΚ:Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (82′ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπακασέτας (60′ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέιδα (60′ Αραούχο).

Παναθηναϊκός:Στιλ, Μαρινάκης, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Ρέις, Βλαχοδήμος (67′ Μπουμάλ), Κλωναρίδης, Εμποκού (76′ Στάικος), Μολίνς (60′ Λέτο).