Η μεγαλύτερη δυναστεία στην ιστορία της Serie A είναι γεγονός. Μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Κροτόνε, η Γιουβέντους έγινε η πρώτη ομάδα στο ιταλικό πρωτάθλημα που κατακτά έξι σερί τίτλους (33 συνολικά), ξεπερνώντας τα ρεκόρ της Ιντερ στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και της Τορίνο στα μέσα της δεκαετίας του 1940.

Ο αρχηγός της Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποτελεί την εμβληματική φιγούρα αυτής της ιστορικής επίδοσης, αφού έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην Ιταλία που κατακτά οκτώ σκουντέτι, όλα με τη Γιούβε, χωρίς να περιλαμβάνονται αυτά των σεζόν 2004-2005 και 2005-2006 που αφαιρέθηκαν λόγω του σκανδάλου Καλτσιόπολι. Οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο είναι ο Τζιοβάνι Φεράρι και ο Τζουζέπε Φουρίνο.

«Ο έκτος συνεχόμενος τίτλος είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Γράψαμε ανεξίτηλες σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η νίκη είναι μια τεράστια θυσία, γιατί πρέπει να δουλεύεις κάθε μέρα για να βελτιώνεσαι» δήλωσε ο Μπουφόν, ο οποίος έχει ήδη πολλούς υποστηρικτές για να κατακτήσει τη φετινή Χρυσή Μπάλα.

«Αν την αξίζω, τότε θα είναι πολύ ευχάριστο. Δεν θέλω όμως δώρα» πρόσθεσε με νόημα.

Την Τετάρτη η Γιούβε κατέκτησε και το Κύπελλο Ιταλίας, ενώ στις 3 Ιουνίου αγωνίζεται στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της κατόχου του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης.

Φυσικά στόχος της είναι το τρεμπλ και η ισοφάριση της επίδοσης της Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο της σεζόν 2009-2010.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Βραζιλιάνος Ντάνι Αλβες πρόσθεσε στο παλμαρέ του τον 34ο τίτλο στην καριέρα του και χρειάζεται δύο ακόμα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Ράιαν Γκιγκς και Μάξγουελ.       

Η Μίλαν νίκησε με 3-0 την Μπολόνια και επιστρέφει στην Ευρώπη, έστω και στα  προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η μόνη εκκρεμότητα για την τελευταία αγωνιστική είναι η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί και θα είναι μια εκ των Κροτόνε και Εμπολι. Οι δύο σίγουρες είναι η Πεσκάρα και η Παλέρμο.

Τα αποτελέσματα: Κιέβο – Ρόμα 3-5, Νάπολι – Φιορεντίνα 4-1, Εμπολι – Αταλάντα 0-1, Τζένοα – Τορίνο 2-1, Σασουόλο – Κάλιαρι 6-2, Ουντινέζε – Σαμπντόρια 1-1.

Η βαθμολογία: Γιουβέντους 88, Ρόμα 64.