«Βασίλισσα» ξανά η Ρεάλ Μαδρίτης στη Λα Λίγκα, ύστερα από πέντε χρόνια. Οι Μερένχες νίκησαν και τη Μάλαγα με 2-0 στο Λα Ροσαλέδα και στέφθηκαν πρωταθλητές για πρώτη φορά μετά το 2012 και για 33η στην Ιστορία τους.

Ο Ρονάλντο ήταν αυτός που άνοιξε ξανά τον δρόμο προς τη νίκη, σπάζοντας ταυτόχρονα το φράγμα των 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για έκτη συνεχόμενη σεζόν.

Το εντυπωσιακό στοιχείο για τη Ρεάλ και μοναδικό στην Ιστορία της ομάδας είναι το γεγονός ότι κατάφερε να σκοράρει και στα 38 παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Χιλιάδες οπαδοί της Ρεάλ συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Θιμπέλες για να πανηγυρίσουν το πρώτο από τα δύο τρόπαια που διεκδικούν φέτος.

Το δεύτερο είναι φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο τη Γιουβέντους, στον τελικό της 3ης Ιουνίου στο Κάρντιφ.

Αν η Ρεάλ νικήσει και τη Γηραιά Κυρία, θα γίνει η πρώτη ομάδα επί εποχής Τσάμπιονς Λιγκ που θα καταφέρει να κρατήσει τον τίτλο της, ενώ θα πετύχει το νταμπλ –πρωτάθλημα και Κυπελλο Πρωταθλητριών/ Τσάμπιονς Λιγκ- για πρώτη φορά από τη σεζόν 1957/58.

Βεβαίως, το αποτέλεσμα στο άλλο ματς της διεκδικήτριας του τίτλου Μπαρτσελόνα με την Εϊμπαρ έχει τυπική μόνο σημασία. Ενα σημαντικό στοιχείο ωστόσο είναι πως η Εϊμπαρ προηγήθηκε 2-0 πριν θυμώσουν οι Μπλαουγκράνα και πετύχουν τέσσερα γκολ. Ο Μέσι που σημείωσε τα δύο από αυτά φτάνοντας τα 37 (πρώτος σκόρερ) αστόχησε σε πέναλτι.

Ηταν το τελευταίο παιχνίδι του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα. Ο πιθανότερος διάδοχός του είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Σύμφωνα με την «El Correo», οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μετά τον τελικό του Κυπέλλου με την Αλαβές, τη Δευτέρα 29 Μαΐου, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Μπάρτσα Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Αυλαία και για το Βιθέντε Καλντερόν, σε επίσημα παιχνίδια της Ατλέτικο, η οποία το αποχαιρέτισε με νίκη 3-1 επί της Μπιλμπάο.

Το Σάββατο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου και την επομένη ένα φιλικό παιχνίδι της Ατλέτικο με «Μύθους» της ομάδας το οποίο θα είναι και το τελευταίο του σταδίου.

Από τη νέα σεζόν η Ατλέτικο θα αγωνίζεται στο Γουάντα Μετροπολιτάνο, ενώ προπονητής της θα παραμείνει ο Ντιέγκο Σιμεόνε όπως επιβεβαίωσε ο Αργεντινός.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Γρανάδα – Εσπανιόλ 1-2, Χιχόν – Μπέτις 2-2, Λεγανές – Αλαβές 1-1, Λα Κορούνια – Λας Πάλμας 3-0, Σεβίλλη – Οσασούνα 5-0, Ατλέτικο – Μπιλμπάο 3-1, Θέλτα – Σοσιεδάδ 2-2, Βαλένθια – Βιγιαρεάλ 1-3, Μπαρτσελόνα – Εϊμπαρ 4-2, Μάλαγα – Ρεάλ 0-2.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 93, Μπαρτσελόνα 90, Ατλέτικο 78, Σεβίλλη 72.