Βράδυ Τετάρτης.

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο έχει διακοπεί, το κουτάκι μπίρας που βρήκε τον Βλάνταν Ιβιτς ήταν η αιτία και «όλο το παιχνίδι μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια». Τι συνέβη εκεί, τι διεργασίες υπήρξαν και πώς φτάσαμε στην απόφαση του ρέφερι Κομίνη για οριστική διακοπή;

Ας τα πάρουμε από την αρχή: το κουτί που τραυμάτισε τον κόουτς του ΠΑΟΚ έπεσε αμέσως στο έδαφος μαζί με τον Σέρβο αλλά ουδείς το βρήκε. Ή, σωστότερα, δεν το βρήκαν μετά, λες και εξαφανίστηκε. Ο Ιβιτς έπιασε το κεφάλι του, μπήκε στα αποδυτήρια και μαζί του το σύνολο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σύντομα κοντά στον γιατρό του αγώνα έσπευσαν παράγοντες των δύο αντιπάλων. Να σημειωθεί εδώ ότι ο συγκεκριμένος γιατρός βρίσκεται συχνά στα ματς του Παναθηναϊκού και αφού εξέτασε τον Ιβιτς η διάγνωσή του έκανε λόγο για εκδορά στο κεφάλι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε κάποια βήματα, αλλά σύντομα έδειξε να ζαλίζεται. «Να ξαναβγούμε στον αγωνιστικό χώρο, να ηρεμήσει η κατάσταση», λέγεται πως ήταν η άποψη του Μαυροκουκουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ, μπαρουτοκαπνισμένος και με θητεία σε ευρωπαϊκά ματς, αντιλαμβανόταν πως κάθε λεπτομέρεια εκείνες τις στιγμές είχε τη σημασία της. Ακόμη και να εμφανιζόταν για λίγο ο διαιτητής στο χορτάρι και να διακοπτόταν μετά το παιχνίδι. Την ίδια στιγμή, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, ελάμβανε οδηγίες, μιλούσε στο κινητό του προφανώς με τα ανώτερα κλιμάκια της ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε διάθεση να ξαναβγεί στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα άνθρωποι του Παναθηναϊκού ορκίζονται πως είδαν ποδοσφαιριστές των αντιπάλων που άρχιζαν να τρώνε, όπως γίνεται μετά τα παιχνίδια! «Ελα ρε Παντέλο να παίξουμε, έχεις παίξει εδώ, έχεις φάει ψωμί», ακούστηκε να του λένε οι Νίκος Λυμπερόπουλος, Μαρίνος Ουζουνίδης (ενθυμούμενοι το πράσινο παρελθόν του παράγοντα) που είχαν φτάσει στο μεταξύ στα ενδότερα του γηπέδου. Σε μια γωνία, το μάτι έπιασε υψηλόβαθμο στέλεχος του Παναθηναϊκού να μιλά, να φωνάζει για να ακουστεί, στο κινητό του τηλέφωνο: «Πρέπει να πάρετε θέση. Κάντε κάτι». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ωτακουστών, ο συνομιλητής του ήταν ή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ή επίσης σημαντικό στέλεχος του υπουργείου. Αλλά δεν έγινε το παραμικρό. Κάπου εκεί ο Νίκος Λυμπέρόπουλος ελέχθη πως είπε απευθυνόμενος στους διαιτητές: «Τι να σας πω… Εχουν γίνει και πολύ χειρότερα πράγματα». Κοντά ο Ουζουνίδης είχε άλλο να σχολιάσει, σύμφωνα πάντα με πηγές των αποδυτηρίων: «Είχαμε τον έναν, αποκτήσαμε και άλλον»! Κάποιοι χαμογέλασαν με νόημα, αντιλαμβανόμενοι πως εννοούσε το ποιος έχει κατά περιόδους το πάνω χέρι στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν ήθελε επ’ ουδενί να αγωνιστεί χωρίς τον Ιβιτς, που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ ο Παναθηναϊκός έλεγε στον διαιτητή «αν αποφασίσεις τη διακοπή, υπογράφεις το τέλος της ομάδας». Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, ο Κομίνης δεν ρίχνει ευθέως την ευθύνη της διακοπής στον Παναθηναϊκό. Οσο για τον Ιβιτς, του έγιναν δύο ράμματα, διανυκτεύρευσε στον Ευαγγελισμό, αφίχθη χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ απειλεί με μηνύσεις όσους αμφισβητούν τον τραυματισμό του.

Και όντως, το θέμα δεν είναι το πόσο τραυματίστηκε ο Ιβιτς. Αλλά η όντως απαράδεκτη ενέργεια με τη ρίψη αντικειμένου, εν προκειμένω ενός κουτιού μπίρας. Για να ξέρουμε και τι λέμε!

Ενσταση

Στις αρχές της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου θα ξεκαθαρίσει η στάση του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να αποχωρήσει, εφόσον βρει διάδοχη κατάσταση. Επί του παρόντος στον ΠΑΟ προετοιμάζουν την υπερασπιστική γραμμή, προκειμένου να γλιτώσουν την καμπάνα (-3 στο τρέχον πρωτάθλημα και -2 στο επόμενο) για τη διακοπή του ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι σκοπεύουν να καταθέσουν ένσταση για αντικανονική διακοπή. Στο μεταξύ, η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας τιμώρησε με τέσσερις αγωνιστικές τον Μπεργκ και με τρεις τους Κουλιμπαλί, Ουάρντα, Σάκχοφ και Κρέσπο για τη μεταξύ τους σύρραξη.