Ολοι οι ξένοι φωτογράφοι και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών καναλιών έστηναν χθες τον Γιώργο Πρίντεζη για τις συνεντεύξεις κάτω από την μπασκέτα του Σινάν Ερντέμ.

–Γιώργο, ξέρεις γιατί; τον ρωτάμε και χαμογελάει απαντώντας: «Κάτι περνάει από τον νου μου».

Ο ήρωας της Πόλης Γιώργος Πρίντεζης είχε κάθε λόγο να είναι ο πιο περιζήτητος παίκτης για τους ξένους στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού παραμονές του μεγάλου αποψινού (18.30, ΕΡΤ2 και Novasports 1) ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Το σπίτι της δόξας» γράφει έξω από το Σινάν Ερντέν και ο διεθνής φόργουορντ με το περίφημο πεταχτάρι του το 2012 είχε γράψει ιστορία για τον Ολυμπιακό.

«Είσαι ο σταρ σε αυτό το γήπεδο, σου ανήκει» του φώναξε εκστασιασμένος ο συνάδελφος της ισπανικής τηλεόρασης λίγο πριν του μιλήσει, αλλά ο Γιώργος χαμογελούσε ευγενικά.

«Εντάξει, ήταν μεγάλη στιγμή για όλους μας και θα τη θυμόμαστε για πάντα, αλλά μπροστά μας έχουμε μια νέα πρόκληση και αν παίξουμε καλά, θεωρώ ότι έχουμε τύχη» είπε ο ήρωας του 2012. «Περασμένα μεγαλεία, όχι ξεχασμένα, αλλά προς το παρόν τα αφήνουμε πίσω γιατί πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να μην αποπροσανατολιστούμε. Δεν μπορούμε απλώς να ζούμε με τις αναμνήσεις».

Δύσκολα!

Ο Δημήτρης Ιτούδης από το πρωί είχε εξάρει την παρουσία του Ολυμπιακού και φέτος στην Ευρωλίγκα λέγοντας ότι είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες.

Δίπλα του οι διοργανωτές είχαν βάλει με τέτοιο τρόπο προπονητές και παίκτες των τεσσάρων ημιφιναλίστ ώστε είχαν φέρει (ούτε επίτηδες να το έκαναν) τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δίπλα δίπλα με τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπάθησε να καθήσει ανάμεσά τους, αλλά το πρωτόκολλο δεν το επέτρεπε και έτσι οι αλλαγές ακυρώθηκαν και οι δύο άνδρες δεν αντάλλαξαν ματιά.

Μονοπώλησαν όμως τις ερωτήσεις των συναδέλφων, ιδιαίτερα ο Ζοτς που όταν ρωτήθηκε πώς θα προετοιμάσει τους παίκτες του για τη Ρεάλ, θυμίζοντάς του ότι πριν από τα ματς με τον Παναθηναϊκό τους έβαλε στις προπονήσεις να ακούνε τον φυσικό ήχο από το ΟΑΚΑ, ήταν απολαυστικός.

«Καλά, περιμένετε σοβαρά μπροστά σε όλους εδώ να σας το αποκαλύψω; Θα αστειεύεστε». Σε άλλη ερώτηση, για την Κωνσταντινούπολη που είναι αθλητικά η πόλη των μεγάλων ανατροπών και των εκπλήξεων, απάντησε: «Ποιος θα είναι έκπληξη, λοιπόν, να το πάρει; Η Ρεάλ των 9 Πρωταθλητριών, η ΤΣΣΚΑ των 7 ή ο Ολυμπιακός των 3».

Μια ομάδα ξέχασες, κόουτς, τη δική σου που δεν έχει πάρει Πρωταθλητριών.

Για τις ανάγκες της φωτογράφισης η Ευρωλίγκα είχε βάλει το τρόπαιο που θα δοθεί μεθαύριο το βράδυ στον νικητή, κάτω από το καλάθι.

Τον Σπανούλη επιμένουν να τον ρωτούν και να θυμούνται το έπος της Πόλης, αλλά ο Kill Bill τους προσγειώνει όλους: «Ναι ήταν ωραία, αλλά μπροστά μας έχουμε μια νέα πρόκληση».