Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε την επόμενη ημέρα των συγκρούσεων μεταξύ χούλιγκαν το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Καθίσματα πεταμένα στον αγωνιστικό χώρο, σπασμένα τζάμια, σημάδια από τις φωτιές των μολότοφ και τα βεγγαλικά, πέτρες, τούβλα, καδρόνια και κάθε λογής «πολεμοφόδια», τα οποία χρησιμοποίησαν στις συνεχείς επιδρομές τους οι χούλιγκαν, δίνουν το στίγμα των γεγονότων που αμαύρωσαν τον τελικό του Κυπέλλου.

Από τύχη δεν υπήρξε τραγωδία με νεκρό κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Αιμόφυρτοι δεκάδες οπαδοί –τουλάχιστον εβδομήντα –διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο. Τρεις αστυνομικοί και δεκατρείς πολίτες είχαν σοβαρά τραύματα, τέσσερις από αυτούς ήταν σοβαρότερα τραυματισμένοι και χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Τρεις από τους σοβαρά τραυματίες φέρουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ο τέταρτος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με αμηχανία και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα –όπως φάνηκε άλλωστε –να αντιμετωπίσουν τις βίαιες συγκρούσεις και τις εστίες επεισοδίων που άναβαν η μία μετά την άλλη. Αν και ήταν γνωστό ότι το κλίμα ήταν φορτισμένο και οι ομάδες των χούλιγκαν ήταν αποφασισμένες για οργανωμένες συγκρούσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν όχι απλώς να αποτρέψουν αλλά έστω να περιορίσουν τα επεισόδια. Υπήρχαν στιγμές που η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, ενώ η μεγαλύτερη μάχη δόθηκε στην αφύλακτη πεζογέφυρα.

Τις ώρες των συγκρούσεων η Αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις, μία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οι άλλες τρεις για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας. Αριθμός δυσανάλογος σε σχέση με την έκταση και τη βαρύτητα των επεισοδίων.

Σε δύο «ημίχρονα» σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, έξω και μέσα στο γήπεδο. Από την αρχή, κατά την είσοδο των οπαδών, τα μηνύματα ήταν ανησυχητικά για το τι θα ακολουθούσε. Οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν έξω από το γήπεδο, όταν οπαδοί με ξύλα, καδρόνια και πέτρες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς των ΜΑΤ, στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Οι σφοδρότερες όμως συγκρούσεις, με κορύφωση όσα διαδραματίστηκαν στην πεζογέφυρα, έγιναν μέσα στο γήπεδο. Εισβολές οπαδών στον αγωνιστικό χώρο όπου εκτοξεύθηκαν ακόμα και μολότοφ, καθώς και φωτοβολίδες, συνέθεσαν το βίαιο σκηνικό. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και πήραν βιαιότερες διαστάσεις ενώ βγήκαν κατσαβίδια, μαχαίρια, λοστοί και ρόπαλα σε μάχες σώμα με σώμα. Ηταν τέτοια η ένταση των συγκρούσεων ώστε εξετάσθηκε και το ενδεχόμενο να αναβληθεί ο αγώνας, αλλά οι αρμόδιοι εξέφρασαν φόβους ότι θα ήταν το «σύνθημα» για τους εξαγριωμένους οπαδούς ώστε να προκαλέσουν ακόμα πιο σκληρά επεισόδια.

Ο αγώνας άρχισε με τουλάχιστον μισή ώρα καθυστέρηση ενώ τα ασθενοφόρα δεν σταμάτησαν να πηγαινοέρχονται στο γήπεδο για να παραλάβουν τραυματίες!