Με επική ανατροπή, τα κορίτσια του Ολυμπιακού προκρίθηκαν στον τελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα στο πόλο, που διεξάγεται στο Κίρισι της Ρωσίας.

Η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντόπουλου, είχε δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, οι Μπιανκίνι, Αβραμίδου,Εμολο και Μανωλιουδάκη ευστόχησαν και ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-9 της ισπανικής Σαμπαντέλ ,στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα πέτυχε επική ανατροπή, καθώς με τη λήξη της δεύτερης περιόδου, η Σαμπαντέλ προηγήθηκε 5-1. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, ανέβασαν την απόδοση τους στη συνέχεια και μείωσαν σε 5-4. Η ισπανική ομάδα προηγήθηκε πάλι 7-5, αλλά με δύο γκολ της Μπιανκόνι (το δεύτερο 19» πριν το τέλος), ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και το παιχνίδι πήγε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ανέλαβε δράση η Διαμαντοπούλου που έκανε δύο αποκρούσεις και έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό του Σαββάτου, με αντίπαλο την γηπεδούχο Κίνεφ Κίρισι (11-8 την Ματαρό).

Σαμπαντέλ: Έστερ, Μ. Ορτίθ, Νέουσχουλ, Μπ. Ορτίθ 4, Ταμπάνι, Λέιτον, Κόνρντομπες, Γκαρσία, Πένα, Εσπάρ, Ντομενέκ 1, Φόρτσα 4, Σάντσεζ.

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Εμολο 1, Β. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 2, Σταματοπούλου